Loading...
Menu Login
15 augustus

Waddenweek 2016

Arthur Vogelzang Archief Verslagen

Zoals al vele jaren is er ook dit jaar weer een waddenweek gevaren met de leden die mee wouden en een bemanning van het schipperscollege. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit goede verhalen oplevert.

Als eerste het recept voor dit soort verhalen: Men neme 1 schip (Ebenhaëzer, 26 m lang, 40+ ton staal, 160 m2 zeil), vul dit schip met 20+ mensen en top het af met veel eten, snaaivoer, frisdrank, lauwe Grolsch en andere drank. Laat het schip vervolgens los op de Waddenzee en een leuke week is gegarandeerd.

Ebenhaezer

Na het vertrek uit Harlingen zijn we op dag 1 naar Vlieland gevaren. In de haven ontdekte we een gebrek aan bioscoop, daarom hebben we gewacht tot 22:00 en er vervolgens voor gekozen om deze zelf maar te maken. Zo gezegd, zo gedaan, met een grootzeil als beamerscherm, een beamer en de ingebouwde radio van de boot voor een mooie sound hebben we met elkaar en wat andere gasten uit de haven mogen genieten van de film Zootopia (aanrader, ga vooral een keer kijken!).

Dag 2 zijn we naar Terschelling gevaren en onder het eiland zijn we drooggevallen om te spelen in de meter water die naast het schip stond bij vastvaren. Vervolgens pik je nog 3 mensen op die een lekker stuk hebben gelopen vanaf het eiland om de rest van de week ook mee te varen. De rest van de avond hebben we besteed aan ons voleten aan een geweldige Indonesische rijsttafel waarvoor Bram de hele dag in de keuken heeft gestaan, was erg lekker!

Dag 3 ging jammer genoeg een beetje verloren aan motorpech maar we weten nu in ieder geval wel dat je 1 dag een nieuwe startmotor kunt regelen en installeren zodat er de rest van de week weer goed gevaren kan worden. Veel van de aanwezigen zagen dit als een goede mogelijkheid om eens lekker de kroeg in te duiken en een feestje te bouwen, ook dit deel is goed gelukt.

Hierna konden we gelukkig weer varen en hebben we 2 dagen hele mooie tochten gevaren met mooi weer om bij Schiermonnikoog en de Toxbar uit komen voor een nieuw feestje. Tussendoor hebben we de boot weer op een plaat geparkeerd en mooi van deze tijd gebruik gemaakt door lekker te BBQ’en.

Terwijl een aantal nog de Toxbar aan het uitspelen waren lagen een aantal andere al een aantal uurtjes in bed om de volgende dag weer om 6:30 weg te varen bij Schiermonnikoog. Gelukkig bedacht de boot die voor 6:00 binnen kwam dat die op onze plek wou liggen dus voeren we voor 6:00 al de haven uit om daarna nog 10 uur non-stop op de motor te varen zodat we weer in de buurt van onze thuishaven Workum uit kwamen. De laatste dag hebben we nog even 2 mooie rondjes op en neer gecrosst op het Sneekermeer. Daarna nog even het krappe vaarwater van Workum passeren, zwaaien naar de Nicolaas Mulerius, vastknopen en dat was alweer het einde van een mooie week zeilen met D.Z. Euros.

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024