Zusterverenigingen

/ /

Er wordt natuurlijk niet alleen in Enschede met studenten gezeild, maar ook in andere studentensteden!


NestorNestor logo

Nestor is de overkoepelende verenigingen van alle studentenzeilverenigingen in Nederland.


AquaAqua logo

W.S.Z.V. Aqua is de Wageningse studentenzeilvereniging. Vroeger is deze vereniging door het leven gegaan als W.S.Z.V. Aquacadabra, waar ze tot hun ongenoegen maar al te vaak aan herinnerd worden ;).


De Blauwe SchuitBlauwe Schuit logo

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit is de Leidse studentenzeilvereniging. Naast een grote sociëteit hebben ze ook een vloot van formaat. Opgericht in 1966, en daarmee bijna even oud als Euros!


BroachBroach logo

D.S.W.Z. Broach is de wedstrijdzeilvereniging uit Delft. Ondanks dat de vereniging pas is opgericht in 2002, wat het de jongste vereniging in Nestor maakt, is het uigegroeid tot een vereniging van formaat!


BoreasBoreas logo

E. S. Z. Boreas is de studentenzeilvereniging uit Eindhoven. Zij maken het water al sinds 1987 onveilig. Één van hun schepen heeft maar liefst 10 voornamen!


HistosHistos logo

U.S. Histos is de zeilvereniging uit Utrecht. Histos is met Mayday en Orionis in trots bezit van een platbodem. Er is alleen wel iets mee aan de hand, hij ligt namelijk als permanent etablissement tussen twee vaste bruggen in een vaart midden in Utrecht!


LagakariBroach logo

M.S.Z.V. Lagakari is de zeilvereniging uit Maastricht. Een bruisende en sterk internationale vereniging, opgericht in 1987 na wat ze zelf een 'flinke en zware bevalling' noemen. Verder hebben ze een leuke memestagrampagina!


De LoefbijterLoefbijter logo

N.S.Z. De Loefbijter is de zeilvereniging uit Nijmegen. Oorspronkelijk opgericht als wedstrijdvereniging door leden van een zeildispuut uit het Nijmeegse Studenten Corps, is het nu een algemene vereniging. Hebben jarenlang een door Euros gebouwde Draaijer in bezit gehad.


MaydayMayday logo

G.S.Z. Mayday is de zeilvereniging uit Groningen. De enige studentenzeilvereniging die een echte klipper in bezit heeft! Net als bij Histos is het ook hun kroeg, en ligt hij doordeweeks dus vaak in Groningen in de binnenstad.


RSZVRSZV logo

De Rotterdamse Studenten ZeilVereniging is de zeilvereniging uit Rotterdam. Vaak bekend als simpelweg 'De Zeil', is de vereniging een van de oudste studentenzeilverenigingen, het oprichtingsjaar zijnde 1967.


OrionisOrionis logo

A.S.Z.V. Orionis is de zeilvereniging uit Amsterdam. Een grote en gezellige vereniging, met een enthousiasme voor Skutsjesîlen. Ze bezitten zelf ook een skutsje, namelijk de Tiid Sil't Leare. Bij zeilend Nederland is die vooral bekend door hun vaak verdienstelijk optreden tijdens het IFKS.