Welkom bij Euros Zeilen!

/ /
frontpage
Wie we zijn

D.Z. Euros is de studentenzeilvereniging van Enschede. Wij zijn een van de oudste verenigingen aan de Universiteit Twente sinds de oprichting. Door de jaren heen zijn we gegroeid als een vereniging, met een uitgebreide, gevarieerde vloot waarmee onze leden kunnen zeilen. Bij Euros kun je genieten van verschillende zeilstijlen, waaronder: zeezeilen en racen op onze 9m "Jaffa", cruisen op de Waddenzee en Friesland op onze twee kleine kajuitkruisers, actief zeilen op onze Laser 2's of cruisen op skûtsjes.

Bijna elke woensdag is er een borrel in de Sevende Camer, onze bar aan het Universitair Watersportcomplex. In de winter onderhouden we onze vloot op maandag in onze grote loods.

ervaar euros
Introductieweekend

Tijdens de introductie heb je de kans om onze vereniging, onze leden en het zeilen te leren kennen. We gaan zeilen met een deel van onze vloot en een skûtsje. We gaan naar Friesland, waar we een mooie tocht gaan varen.

De kosten voor de introductie bedraagt €65,- voor de Akkrum-intro, en €85 voor de Lelystad-intro. Hier zitten de huur van de boten, het eten, de accommodatie en andere kosten bij in. Wat hier niet bij zit zijn de drankjes aan de bar en de treinreis naar Friesland.

Je kan uit één van onze introductieprogramma's kiezen. Op vrijdagavond nemen we de trein naar Friesland, en zondagavond ben je weer terug in Enschede. Voor het introductieprogramma houden we nog een Introborrel, een welkomstborrel die in de Sevende Camer, de kroeg, plaatsvindt. Na het introductieweekend houden we ook een afsluitende barbecue, om nog eens met iedereen na te genieten van het weekend.