Loading...
Menu Login

Welkom bij Euros Zeilen!

/ /
frontpage
Wie we zijn

D.Z. Euros is de studentenzeilvereniging van Enschede. Wij zijn een van de oudste verenigingen aan de Universiteit Twente sinds de oprichting. Door de jaren heen zijn we gegroeid als een vereniging, met een uitgebreide, gevarieerde vloot waarmee onze leden kunnen zeilen. Bij Euros kun je genieten van verschillende zeilstijlen, waaronder: zeezeilen en racen op onze 9m "Jaffa", cruisen op de Waddenzee en Friesland op onze twee kleine kajuitkruisers, actief zeilen op onze Laser (2)'s of cruisen op skûtsjes.

Bijna elke woensdag is er een borrel in de Sevende Camer, onze bar aan het Universitair Watersportcomplex. In de winter onderhouden we onze vloot op maandag in onze grote loods.

ervaar euros
Introductieweekend

Tijdens de introductie heb je de kans om onze vereniging, onze leden en het zeilen te leren kennen. We gaan tijdens het introductie weekend zeilen met een deel van onze vloot en een aantal huurboten in Friesland.

De kosten voor het hele weekend zijn 70 euro. De huur van de boten, het eten, de acoommodatie en de andere kosten zijn hierbij inbegrepen. Wat hier niet bij in zit zijn de alcoholische versnaperingen voor de alcoholisten onder ons en uiteraard de treinreis.

Op vrijdagavond (5 april) nemen we de trein vanuit Enschede naar het mooie Fryslân. Vanuit hier stappen we aan boord om de zon achter na te jagen op de vele meertjes en sloten die Friesland te bieden heeft. Tijdens het weekend zal aan boord van de bootjes geslapen, gegeten en geborreld worden. Op zondagmiddag zal er weer terug naar Enschede gereisd worden met de trein. Naast het introductieweekend zijn er een aantal borrels in onze eigen kroeg, de Sevende Camer. Tijdens de introborrel gaan we alvast kennis maken met elkaar en de andere introducés van het weekend.