IJsselmeer Wintercup wedstrijdweekend 4

/ /
18 Dec 2016

IJsselmeer Wintercup wedstrijdweekend 4

door Jelle Fokkema

Nadat weekend 3 niet door ging door flinke windkracht 10 die over het IJsselmeer heen blies werd er vorig weekend met frisse moed gestart. Met Diederik, Jacco, Jelle, Martijn, Menno, Nga en Wouter verscheen Jaffa met een goed gevulde bemanning aan start. 

Er werden zoals gewoonlijk op zondag een up-down wedstrijd, gevolgd door een traditionele baan gevaren. De eerste race begon met een middelmatige start, waardoor een sneller jacht vrij snel over ons heen kon komen. Dit koste direct in het eerste rak veel meters. Desondanks kon er in de voordewind rakken nog veel worden goed gemaakt en werd in de wedstrijd uiteindelijk een knappe 3e plek behaald in het veld van 10 boten. 

De tweede wedstrijd begon met een goede start. Het was een spannende wedstijd waarbij er veel boten dicht bij elkaar lagen en op het scherpst van de snede werd gevaren. Jammer genoeg werd in de race uiteindelijk een 8e plaats behaald. 

Het was een prachtige zeildag zo in het begin van december met een mooie windkracht 4/5 uit het zuidwesten en af en toe wat zon. Er is nu een korte winterstop in de wintercompetitie en de volgende wedstrijd zal in het weekend van 4 en 5 februari worden gezeild.

Heb jij ook zin om mee te varen op z’n prachtig weekend in de winter? Stuur dan een mailtje naar wouter@euros.nl!