De Euros vloot

Een zeilvereniging zonder boten bestaat niet. Daarom is Euros in de loop der jaren druk bezig geweest een eigen vloot op te bouwen. Dit heeft geleid tot een vloot die uniek is in Nederland en zelfs in de rest van de wereld. De Euros vloot bestaat momenteel uit 8 boten; 1 klipperaak, 1 zeewaardige racer / cruiser, 3 kajuitbootjes voor Friesland en omstreken, 2 Laser II's en 1 kleiner bootje voor op het Twentekanaal. Voor leden en donateurs geeft Euros haar boten in de vrije uitgifte (soort verhuur). Tegen absolute bodemprijzen (Jonkie kost bijvoorbeeld slechts €18 per dag!) mag je dan zelf gaan varen met een boot. Natuurlijk mag je niet zomaar met één van de boten weg; hiervoor moet je eerst waardig worden.

De Euros vloot is altijd in beweging. En dan wordt er niet alleen het vele varen bedoeld. Steeds worden er weer nieuwe tekeningen voor boten gemaakt, die ook daadwerkelijk zullen varen...

Ebenhaëzer

Dit is ons drijvende homeschip. Vaak gaat deze klipperaak mee met evenementen, waarop dan kan worden geslapen, geborreld, gezongen, gegeten en anders gezellig vertoefd. En bovendien kan er zelfs mee gezeild worden!

Jaffa

Jaffa is een 30 voet racer / cruiser waar dus zowel wedstrijden als zeezeilperioden mee gevaren kunnen worden.

Raaskal

Raaskal is de tweede boot van het type Waterrat en is 11 mei 2005 tewatergelaten. Raaskal ligt in Akkrum en is mede hierdoor erg geschikt om Friesland te ontdekken. Door de gele kleur is hij al van verre te zien.

De Witte Draeck

De Witte Draeck is een Dehler Varianta 18

Laser 2

Euros heeft 2 Laser 2's in de vaart op dit moment. Ze vormen de snelste klasse van Euros!

Lytse Pier

Dit is voor Euros een geheel nieuw type boot, ontworpen door Bart Krutwagen. Deze éénpersoonsboot is geschikt voor zowel wedstrijdvaren als instructievaren. 20 juni 2003 is deze samen met Teerling te water gelaten. Bij promotie-evenementen steelt deze boot de show!

Teerling

Dit nieuwe type boot Waterrat is ontworpen door Paul Klaarwater en dient als vervanging van de twee Draijers. De tewaterlating was op 20 juni 2003 en inmiddels vaart Teerling door Friesland, over het IJsselmeer, Waddenzee en op de Noordzee! Doordat Teerling in Workum ligt, zijn de grote wateren erg dichtbij.

Teerling staat op dit moment te koop! Geinteresseerden kunnen contact opnemen met bestuur@euros.nl voor meer informatie.