Loading...
Menu Login

Vereniging

— – —

Vereniging

 

D.Z. Euros is de studenten-zeilvereniging van de Universiteit Twente. Wij zijn een veelzijdige studentenvereniging. Voor zowel tourzeilen, wedstrijdzeilen en platbodem zeilen kan je bij ons terecht. Daarnaast hebben we ook de meest legendarische borrels met de lekkerste maaltijden op woensdag en wordt er vaak samen een biertje gedronken op het terras. Hierom kunnen ook degenen die nog niet kunnen zeilen gemakkelijk hun draai kunnen vinden binnen de vereniging!
 

Vaargebied

Aangezien er in en rond Enschede weinig geschikt vaarwater is, liggen onze boten in Friesland. Er wordt gevaren op de Friese meren, maar ook het IJsselmeer en  de Waddenzee behoren tot bekend terrein. Daarnaast worden er zeezeiltochten gemaakt naar verre bestemmingen als Schotland, Frankrijk, Spanje en de Azoren.

weinig betekent natuurlijk niet géén vaarwater. Vaak zijn er woensdagmiddag fanatieke laserzeilers te vinden op het twente kanaal om nog even lekker te zeilen voor de woensdagmiddag borrel!
 

Vaarseizoen

Het vaarseizoen loopt van eind maart tot begin november. Gedurende deze periode worden er bijna elk weekend evenementen georganiseerd. Deze evenementen zijn onder te verdelen in instructie-evenementen, gezelligheids-evenementen en wedstrijden.

Instructie - Ieder jaar wordt er een zesdaagse zeilcursus georganiseerd, die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het niveau van de instructie wordt aangepast op de deelnemers, waarbij je zelf kunt aangeven wat je zou willen leren. Daarnaast worden er regelmatig instructieweekenden op verschillende boten uit de Eurosvloot aangeboden. Hierbij wordt de instructie toegespitst op het boottype en kun je een bepaalde boot goed leren kennen. Verder worden er in de zomervakantie ook nog twee instructieweken georganiseerd, waarbij verschillende boten mee gaan.
 

Naast instructie in de praktijk, worden er in de winter verschillende lezingen gehouden om leden van  theoretische kennis te voorzien en te zorgen dat het kennisniveau weer op peil is voor het begin van het zeilseizoen.

Gezelligheid - Naast evenementen gericht op instructie, worden er ook gezelligheidsevenementen georganiseerd. Hierbij zijn de Wad Nou Wad? en de FrieslandZwerfWeek pareltjes die je niet mag missen! Gedurende deze evenementen nemen we vaak onze kleine bootjes mee, en op de FZW huren we er een skûtsje bij die dient als snel moederschip en borrellocatie. Verder is het dit jaar ook ons lustrum jaar waarbij de nodige leuke activiteiten horen zoals een Scavenger hunt, VB feest en Gala. Daarnaast is het kerstdiner ook ieder jaar een leuk terugkerende activiteit waarbij er vijf sterren maaltijden in elkaar worden gezet onder het genot van bijbehorende alcoholische vernaperingen. 

Een iets serieuzer gezelligheids evenement wordt gevaren met onze zeezeiler ‘Jaffa’. Hier bij gaat Jaffa voor bijna vier weken, opgesplitst in 3 periodes naar een verre bestemming. Zo zijn we onder andere al naar Spanje, Noorwegen, de Azoren en het Verenigd Koninkrijk geweest.

Wedstrijden - Bij Euros wordt er regelmatig meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden. Er wordt door leden teams gevormd om mee te doen aan onder andere de Caférace, het NSK, de Nestor Trophy en het SLAK, waarbij we het zowel tijdens het zeilen, als in de kroeg tijdens de gezellige studentenfeesten, erg goed doen! 

 

frontpage
 

Klussen

Aan het eind van het vaarseizoen worden de boten naar het Universitair Watersportcomplex in Enschede gevaren. Hier worden ze gedurende het winterseizoen in de loods gestald voor onderhoud en reparaties. Het onderhoud van de Eurosvloot wordt door de vereniging zelf gedaan. De maandagavond is bij Euros standaard klusavond. Ook wanneer je twee linkerhanden hebt, kun je jezelf nuttig maken tijdens zo’n avond. Samen eten en na het klussen een lekker biertje hoort natuurlijk bij de studentensfeer die we binnen onze zeilvereniging hebben. Zeker een aanrader en altijd gezellig!

 

Uitgifte

Wanneer er geen evenementen gevaren worden met één van onze boten, kunnen leden deze in de uitgifte nemen en zelf een leuke tocht varen.
 

Borrels

Naast het zeilen en klussen vindt er iedere eerste en derde woensdag van de maand een uiterst gezellige borrel plaats, waarbij vooraf gezamenlijk wordt gegeten. Dit doen we in onze eigen kroeg, de ‘Sevende Camer’, op het Watersportcomplex aan het Twentekanaal.
 

Veel voor weinig!

Je kunt bij Euros deelnemen aan de gaafste evenementen, waarvan de deelnamekosten vele malen lager liggen dan bij een gemiddeld zeilkamp of zeilvakantie. Daarnaast kun je Eurosboten in de uitgifte nemen voor een prijs die een stuk lager is dan de huur van een boot bij een standaard verhuurder. Zeilen bij Euros bespaart je dus veel geld!

Kun je al zeilen of wil je graag leren zeilen, maar weet je niet of een lidmaatschap bij Euros iets voor jou is? Ga dan eens met één van onze introductieweekenden. Deze worden zowel in het voorjaar als het najaar gehouden. Neem hiervoor contact op met prco@euros.nl.

Share:
Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024