Loading...
Menu Login
06 augustus

Nieuwe Website!

Martijn Verkleij Nieuws

Het is eindelijk zo ver! De nieuwe website is beschikbaar!

Voor je ligt de vrucht van het harde werk van alle webcie-leden en anderen die hebben bijgedragen aan deze website. De nieuwe website is een lang gekoesterde wens van de vereniging, en daarom is het ons des te meer een genoegen hem aan jullie te kunnen tonen.

Iets meer dan een jaar geleden ondertussen is de ontwikkeling van de software achter deze website gestart. Toen begon de ontwikkeling met het herimplementeren van de functies van de oude website:

 • Visitekaart van de vereniging zijn
 • Agenda met inschrijfsysteem (SAIL)
 • Uitgifteschema
 • Nieuwsberichten en perskamer
 • Fotoboek
 • Interne deel (ALV-stukken enz.)
 • Adresboek

Al gauw werd echter duidelijk dat er meer kon, en moest. De verenigingsadministratie tot dan toe zat in een los systeem dat handmatig gesynchroniseerd werd met de website. De nieuwe website is nu zo ingericht dat die de rol kan vervangen van het administreren van de vereniging. Dit scheelt de secretaris een boel dubbel werk. Daarnaast is het systeem nu op elke plek met een webbrowser toegankelijk.

Verder had de vereniging tot nu toe een aparte minisite voor het promoten en administreren van de introductieperiodes. Dit is nu in de nieuwe website geïntegreerd.

 

Alles wat tot nu toe voorbij kwam, ging over de meest zichtbare kant van het digitale Euros, dat wat we 'de website' noemen. Maar stiekem is dat maar een enkele schakel in dat wat de webcie regelt. De webcie is namelijk ook verantwoordelijk voor de volgende andere zaken:

 • Email (@euros.nl) met mailinglijsten
 • Euroswiki
 • GRIB-dienst
 • Jaffa-wiki
 • Andere websites (/azoren, /weer)

Beginnend bij een behoefte om de mailverantwoordelijkheden uit te besteden, zijn we met Euros aan het overgaan op GSuite, een product van Google. Dit biedt ons de mogelijkheid om de mail, de aliassen, de maillijsten en commissie-maillijsten uit te besteden. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om de rest van het online pakket aan te bieden aan onze actieve leden, zodat ze hun commissiewerk daarin kunnen doen. Dat biedt voordelen voor de vereniging en de actieve leden zelf.

Gedurende dit alles is de webcie ook begonnen met het inrichten van een nieuwe server, waar deze website en onze andere diensten op draaien. Een schone lei, waar we nu netjes alles in kunnen richten en toekomstbestendig kunnen maken.

De komende tijd zal tumultueus zijn, nu er veel aspecten van onze nieuwe digitale zaken veranderen. Er wordt veel verbeterd, maar soms zal er ook eens wat stuk zijn. Houd daar rekening mee. Verder help je ons enorm door het ons te vertellen als je iets tegenkomt wat niet klopt. Mail ons dan op webcie@euros.nl.

Verder veel plezier en een behouden vaart toegewenst, ook namens de gehele webcie,

~Verkleij

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024