Het begint weer te kriebelen!

/ /
22 Apr 2017

Het begint weer te kriebelen!

door Bram Bicker Caarten

Het begint in de tenen, in de 8 kleine om precies te zijn. Opmerkelijk is dat het in beide voeten te gelijk begint. Daarna breidt het zich uit naar de grote tenen. Dit jaarlijks terugkerend fenomeen is iets wat bij mij ongeveer in begin februari begint te spelen. Dit is het voor mij het teken dat het bijna korte broeken weer is. De eerste korte broekendag valt heel toevallig altijd samen met warme truiendag. Dat er nog drie vorstperiodes moeten komen, en de gemeente Den Haag nog twee maanden zout strooit, mag de pret niet drukken. Het is weer lente!

Als dan de eerste zaterdag van april de laatste winterwedstrijd van de "Goofies" is gevaren, jammer genoeg deed ik dit jaar niet mee, ontwaakt de drang om te bedenken waar ik deze zomer allemaal naar toe wil zeilen. De opties stapelen zich op. Ik probeer mijn vader te overtuigen om naar de Shetlands of de Fearöer te varen, hij wil echter liever naar de Zweedse oostkust. Mee met de Waddenweek 1 of Waddenweek 2 of heel misschien wel beiden, of een wedstrijdje zeilen met Jaffa. Maar er is één ding staat vast, daar ga ik sowieso naar toe, namelijk de FRIESLANDZWERFWEEK!!!!

Zoals Cowes het Mekka van het Engelse zeilen is, en de Golfe du Morbihan het Mekka van het Franse zeilen, is de FRIESLANDZWERFWEEK het Mekka van EUROS ZEILEN. Het is het mooiste zeilevenement dat onze vereniging kent.

De inschrijvingen voor de Frieslandzwerfweek is op zichzelf al een mooi fenomeen. In één keer worden er hele verhalen in de opmerkingen geplaatst. Soms worden de verhalen afgemaakt in de daaropvolgende opmerkingen. Ook is er af en toe een opmerking die dan weer gaat over een opmerking die zich een stuk eerder heeft ingeschreven.

Natuurlijk is het hierboven beschreven fenomeen niet het enige. We kennen ook de vele discussies over het alcohol gebruik. "We hebben te weinig bier", "ja, dan moeten er maar meer mensen sterk drinken". Dan is er in dezelfde trant de discussies over of we genoeg chocomel hebben. Deze vind ik zelf interessanter en belangrijker.

De geruchten over de schippers jacuzzi zijn ook altijd vermakelijk. Het globale idee is om een jacuzzi die uitsluitend bedoeld is voor de schippers ergens op dek van de Ebenhaëzer neer te plempen. De ideeën eromheen zijn het meest vermakelijk. Ik heb onder andere het idee gehoord: “Ja dat water dat we nodig hebben voor die jacuzzi moet dan maar iedere dag in een valk gepompt worden om naar de volgende locatie gebracht te worden.” Jammer genoeg heb ik het ze nog nooit zien uitvoeren.

De Frieslandzwerfweek zelf is natuurlijk het puurste genieten in de beste vorm die er is. Iedere dag mooi op een klein bootje van EUROS of een gehuurde valk varen. In de avond altijd gezellig borrelen op de Ebbenhaëzer. Onderweg doen we nog leuke dingen zoals BBQen, een tokkelbaan bouwen, of iets anders dat iemand bedenkt om te doen.

O ja, heel soms slaat er een valk om, of is er een zeilwedstrijd in Frieslandzwerfweek. Beide zorgen voor mooie verhalen die aan de bar nog steeds af en toe langs komen. Vraag er gerust naar bij de desbetreffende personen.

Zoals je ziet is er geen enkele reden om je niet in te schrijven. Schrijf je dus snel in via SAIL!