Loading...
Menu Login
27 oktober

IJsselmeer Wintercup Winterwedstrijd 1

Arjan Bosscha Archief Verslagen

Afgelopen weekend hebben Arjan, Jelle, Jur, Gerard, Madelon en Wouter meegevaren met de eerste wedstrijd van de EWVA IJsselmeer Wintercup 2016/2017. In deze competitie nemen verscheidene scherpe jachten uit de ORC1 t/m 4 het tegen elkaar op.

Op deze eerste wedstrijddag zijn twee wedstrijden gevaren; een up-down wind baan en een traditionele baan met finisch in het Krabbersgat voor het Clubgebouw van de organiserende vereniging. 

Wedstrijd 1 hebben we een mooie start gevaren. Op het laatste voordewindse rak kunnen voorkomen dat we afgedekt werden en een mooie 6e plaats weten te behalen.

Wedstrijd 2 wederom goed over de start, en als eerste boot de bovenboei weten te bereiken. Na een spannend ruimewinds rak (zie de foto van onze achterliggende competitie), als derde bij de gijpboei aangekomen. Op het laaste aandewindse finishrak veel goed weten te maken om uiteindelijk als tweede in onze klasse de finish te passeren. 

Al met al een zeer mooi resultaat voor deze wedstrijd, wat veel goeds voorspeld voor de rest van de competitie. Zin om een keer mee te varen? Mail dan wouter@euros.nl