Euroslezingen, vergroot je kennis!

/ /
16 Feb 2015

Euroslezingen, vergroot je kennis!

door Madelon Voets

Basislezing, 10 februari, 20.00uur, Bastille
10 februari is de eerste lezing al: de Basislezing! In deze lezing zullen alle ins en outs van het zeilen voor de beginnende zeiler uitgelegd worden. Bootonderdelen, zeiltermen en de basismanoeuvres van het zeilen komen voorbij. Dus voor iedereen die nog beginnende zeiler is, of juist de basiskennis weer op wil halen: zorg dat je erbij bent! Inschrijven kan op SAIL, hoeft niet per se, maar geeft ons een overzicht van hoeveel mensen we kunnen verwachten.
 
Waddenlezing, 17 februari, 21.00uur, Bastille zaal 5
Weer, wind, stroming en getij, je komt het allemaal tegen op de Waddenzee! Goede kennis van hoe dit allemaal (samen)werkt is belangrijk als je op het wad wil varen en de kiel van je boot uit het zand wil houden. Gelukkig zal het op deze avond allemaal aan je uitgelegd worden! Onze eigen expert op het wad Steven zal op deze avond uitleggen hoe je met getij en stroming op de Waddenzee kan navigeren en route kan plannen, waarna je hier ook zelf mee aan de gang kan. Inschrijven kan op SAIL

Zeezeillezing, 3 maart, Bastille zaal 5 om 20:00
Groen lichtje links, knipperend lichtje rechts, stroming van achter en een tanker op rampkoers... Oh help, wat doen we nu? Ondertussen schreeuwt de marifoon ook nog een onverstaanbaar weerbericht, wat betekende dat ook allemaal weer? Als jij op zoek bent naar de antwoorden op die vragen, dan ben je bij de zeezeillezing op het juiste adres! Zeezeilschipper Peter-Paul gaat je op deze avond alle dos en don'ts van het zeezeilen bijbrengen. Tevens is dit de laatste navigatielezing dit jaar, dus na deze lezing kan je een echte navigatie-pro zijn! De datum kan je alvast vastleggen in je agenda, de plaats van de lezing en de begintijd zullen nog bekend worden gemaakt. Inschrijven kan op SAIL

EHBO lezing, 24 maart, 20:00 externe locatie, maximaal 20 mensen!
Zeilen is niet per definitie een gevaarlijke sport, maar ook zeilen is niet zonder risico en kunnen er onverwacht hele serieuze dingen fout gaan. Een ongelukkig bemanningslid kan een harde klap van de giek krijgen en bewusteloos raken, of iemand zonder handschoenen kan per ongeluk een lijn door zijn handen laten schieten. Wat moet je doen in zo'n situatie? Veel mensen weten het antwoord niet, en de Instructiecommissie wil hier graag verandering in brengen. We hopen in samenwerking met de EHBO-vereniging in Enschede en lezing op poten te kunnen zetten om veel mensen wat bij te kunnen brengen over veiligheid aan boord, zowel preventie als behandeling/oplossing. De definitieve datum is bekend, dus dit is zeker een lezing die de moeite waard is om bij te zijn! Definitieve informatie zullen we tijdig bekend maken. 

Trimlezing, half/eind maart, verdere info volgt nog
Als laatste lezing van dit jaar brengen we je wat bij over zeiltrim. Aan welk lijntje moet ik trekken om harder te kunnen? Wanneer staan mijn zeilen pas echt gaaf? Moeten de zeilen eigenlijk anders staan als het hard of zacht waait? Als je graag antwoorden wil op deze vragen, of juist je kennis weer even wil verfrissen, dan is dit zeker een lezing die je niet mag missen! De datum voor deze lezing is nog ver weg, maar zodra de lezing dichterbij komt zullen we de verdere informatie bekend maken.
Voor zover een overzicht van alle lezingen die dit jaar gegeven zullen worden. We hopen jullie allemaal bij de lezingen te zien! Voor vragen of opmerkingen zijn we natuurlijk bereikbaar (instructie@euros.nl). 
Liefs, 
De Instructiecommissie