Loading...
Menu Login
15 juni

Telefonica verliest Volvo Ocean Race

Jeroen Harmsen Nieuws Archief

Team Telefonica, dat lange tijd aan de leiding van de Volvo Ocean race stond, heeft vanacht elke kans op de eindoverwinning verloren. Na het breken van het stuurboord roer gisterenmiddag en het monteren van hun reservere roer in +25 knopen wind, waren ze bezig met een spectaculaire comeback die eindigde met een 1 Nm voorsprong op hun grootste concurent Groupama. Vanacht ging het echter hopeloos mis.

9223

Met een Chinese Gype in 40-45 knopen wind en zeer ruwe zee hebben ze voor de tweede keer hun (nu dus al reserve) stuurboord roer gebroken. Op dit moment proberen ze veilig bij de finish in Lorient te komen met alleen een J4 en geen grootzeil. Dit kost ze alle kansen op de eindoverwinning vanwege nu al bijna 100 Nm achterstand en 9 punten (start van deze offshore leg) op de overall race leader Groupama en nog een offshore leg te gaan.

Groupama lijkt redelijk zeker te zijn van de winst in deze offshore leg met een voorsprong van ongeveer 23 Nm, de strijd om de tweede plaats is nog erg spannend met Puma, Camper en Abu Dhabi allemaal binnen een afstand van 7 Nm van elkaar. De verwachte finish is met 73.4 Nm te varen ergens aan het begin van de middag.

Bron:

http://www.volvooceanrace.com/en/news/6543_Telefonica-back-in-action-after-broken-rudder-setback.html

http://www.volvooceanrace.com/en/news/6548_Telefonica-Leg-8-hopes-smashed-by-rudder-trouble.html

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024