Loading...
Menu Login
30 november

Waar is het dopje van de... epoxyhars?

Jasper Versteegh Nieuws Archief

Aangezien het vorige stukje eindigde met de zin “Aanstaande woensdag zal dan ook een kraan komen om de bootjes uit het water te tillen, dit is altijd een spectaculair gebeuren, iets wat je echt een keer gezien moet hebben!” lijkt me dat een mooi moment om mijn verhaaltje te beginnen. De woensdag exact in het midden van de afgelopen maand is de kraanwagen ons terrein opgereden om de bootjes uit het water te halen. Bij de ondergaande zon hebben we kunnen genieten van de zwevende boten, hoewel dit natuurlijk ook het officiële einde betekende van het vaarseizoen.

Dat betekent dat we ons de komende maanden kunnen storten op het klussen aan onze prachtige vloot. Er liggen minimaal drie boten te wachten op liefdevolle aandacht en krachtige handen voor reparaties. Elke maandagavond wordt er gewerkt aan de boten en daarna onder het genot van een drankje nagepraat over de week, mooie verhalen verteld over heldhaftige en spanndende avonturen het afgelopen seizoen en bedacht hoe problemen opgelost kunnen worden,want oplossingen zijn natuurlijk veel belangrijker dan hun oorzaak.

De vrijdag na het uit het water halen van de boten was onze eigen constitutieborrel. Op deze avond heben we van 4 tot laat mensen van andere verenigingen, uit andere steden en ook onze eigen oud-besturen, de harde kern van onze vereniging, mogen ontvangen. We hebben met hen allemaal mogen recipiëren en na een goed verhaal van ze aangehoord te hebben daarna ook nog een drankje met ze gedaan.We hebben een prachtige en onvergetelijke avond gehad. Het is dan ook erg gaaf om alles eens van de andere kant te bekijken na het bezoeken van de constitutieborrels van de zusterverenigingen.

Komende winter zullen er door de instructiecommissie weer interessante lezingen georganiseerd worden. Begin volgend jaar ligt de Ebenhaëzer weer aan zijn eigen kade op het watersportcomplex en zal het hele achterste deel van het ruim worden gerenoveerd in de grote klus. En naast de loodsavonden zullen we ook doorgaan met onze borrels op woensdag. Ook al wordt er niet gezeild de komende maanden, we gaan alsnog een leuke tijd tegemoet. Heb je tips of vragen aan het bestuur? Je kunt naast mailen ook altijd langskomen. We zitten vaak in de loods en er is koffie in een knipoog.

We zullen proberen niet teveel te raaskallen, de teerling werpen wellicht in directe, iets meer directe of concreet indirecte zin en wellicht ook nog wel een Jaffa eten. We gaan als een laser en… we blijven optimistisch!

 

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024