Loading...
Menu Login
06 september

TeRaWad: Het wad is ook gaaf!

Floris Kruisselbrink Nieuws Archief

IMGP6156Jaffa is inmiddels weer in Nederland na een volgens mij geslaagde reeks zee-zeil-periodes richting Spanje en terug. Vijftien enthousiaste euros-leden hebben hele gave tochten gevaren, waarvan ik graag alle verhalen nog wil horen op een borrel! Maar ook de Waddenzee is supergaaf vaargebied! Teerling en Raaskal zijn op dit moment bezig aan een tocht van twee weken over het Nederlandse, en misschien volgende week ook een stukje Duitse wad, met een wisselende bemanning waar in totaal ook vijftien enthousiastelingen voor gevonden zijn!

Seals on the 'Blauwe Balg'Ondergetekende had de eer het eerste weekend mee te varen van Workum via Harlingen naar Ameland. Een prachtige tocht met mooi weer, spi-koers en zeehondjes!

Helaas moest ik op Ameland afscheid nemen omdat ik maandag weer aan het werk moest. Steven, Ronald, Iris van H en Tijmen zijn echter verder door gevaren naar Schiermonnikoog, alwaar ze vandaag vanwege de herfst-storm lekker een dagje zijn blijven liggen.

Early morning sailing from HarlingenHet doel was om vrijdag in Delfzijl een bemanningswissel te organiseren, maar met de huidige weersvoorspelling is het nog niet helemaal zeker dat dat een haalbare optie is. Misschien Noordpolderzijl? (Is ook een haven waar Teerling en Raaskal nog nooit geweest zijn!)

Update! Er is nog een plekje vrij komende week! 
Er kan waarschijnlijk één iemand niet meer mee met TeRaWad die aanstaande vrijdag een week lang heerlijk gaat varen op het wad. Heb jij dus zin om dit eens mee te maken op Teerling en Raaskal en heb je een week lang of wellicht een paar dagen niks te doen? Mail Pim dan! We hebben anders ook maar 2 mensen in 1 bootje dus een derde paar handen komt zeker goed uit. Het gaat waaien als een malle dus dom dobberen doen we niet aan! :) 

Kom samen met ons het snelheidsrecord op het wad verbreken en meld je aan! :D

Opmerkingen:

Menno Tammens
4 jaar, 1 maand geleden

<p>Zijn er de afgelopen dagen nog snelheidsrecords genoteerd?</p>

Ingrid Koopmans
4 jaar, 1 maand geleden

<p>of andere (nuttige) records?</p>

Teus Baars
4 jaar, 1 maand geleden

<p>Het langst verwaaid liggen in een haven misschien? :-p</p><p>Het Record 'verst afgelegen haven bereikt met een Waterrat' kan nog verbeterd worden, minste waterdiepte (-...dm) lijkt mij niet aanbevelenswaardig...</p>

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024