Loading...
Menu Login
11 juli

Positie Jaffa in de Brestrace

Hidde Dijkstra Nieuws Archief

Vandaag om 16.24 heeft de bemanning van Jaffa de eerste (serieuze) positie doorgegeven op de tracker. Ze bevinden zich nu in de buurt van Dungeness op zo'n 140mijl afstand van startpunt Scheveningen en met nog zo'n 330 mijl te gaan.

Op http://yachtcontrol.nl/zrr/ zijn alle doorgegeven posities te vinden. De eerste twee posities van Jaffa zijn van voor de start van de wedstrijd en moet je dus niet meetellen. Let ook niet teveel op de lijntjes die tussen de posities worden getekend, want deze lopen niet altijd op chronologische volgorde.

De positie van Jaffa ten opzichte van de rest van de vloot is moeilijk in te schatten aangezien er maar sporadisch updates doorgegeven worden. Er zijn echter meerdere posities van andere boten van een eerder tijdstip die verder zijn. Ze liggen dus niet helemaal vooraan.

Het weer is zeker niet ideaal geweest. Het begon zaterdagavond nog met een redelijke zuidwesten wind, maar vanaf ongeveer zondag is het dobberweer. Niet echt het sterke punt van Jaffa. Na middernacht wordt er Noordoostenwind voorspeld die zal aantrekken tot een knoop of 25 op dinsdagmiddag. Daar is Jaffa een stuk beter in en het zou dan dus ook een stuk rapper moeten gaan.

Zodra er weer een positie bekend is wordt het weer gemeld.

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024