Loading...
Menu Login
24 februari

Lezingen

Thijs Bouten Nieuws Archief

Ook dit jaar is er weer een mooie reeks lezingen. Allereerst is er een reeks navigatielezingen, namelijk de IJsselmeer, Waddenzee en Zeezeillezing. Voor de mensen die nog sneller willen varen is er de trimlezing. Voor de schippers en bijna-waardigen is er de schipperslezing. Voor de mensen die hun basis zeiltheorie kennis op peil willen brengen de basis theorie lezing. Nieuw dit jaar is de wedstrijdlezing.

Op dit moment wordt eraan gewerkt om de planning van de lezingen definitief rond te krijgen, zodoende zijn nog niet alle data bekend. Op dit moment staan de eerste twee lezingen vast:

  • Op donderdag 4 maart zal Ronald om 20.00 u in vergaderzaal 4 in de Bastille de IJsselmeerlezing verzorgen. Bij deze lezing komt de basis van navigatie en tochtplanning aan bod. Oftewel hoe zorg je ervoor dat je op die grote plas ook daadwerkelijk aankomt waar je wil aankomen.
  • Op donderdag 11 maart zal Willem om 20.00 u in vergaderzaal 4 in de Bastille de Waddenzeelezing verzorgen. Bij deze lezing komen onderdelen als stroming en getij aan bod. Stroming en dieptes spelen een grote rol bij de routeplanning. Maar ook de fysische achtergrond van het getij wordt besproken. Na de lezing kent iedereen de termen: droogvallen, vertikaal getij, wantij, kentering, amfidromisch punt, harmonische constante en dagelijkse ongelijkheid. 

Geef je op via  SAIL voor de lezingen.

Opmerkingen:

Thijs Bouten
4 jaar, 1 maand geleden

<p>De datum van de Zeezeillezing is intussen ook bekend. Deze zal plaatsvinden op donderdag 18 maart om 20.00 in vergaderzaal 5 van de Bastille.</p><p><em>Ieder jaar wordt er actief gezeezeild door veel enthousiaste leden van onze vereniging. Tijdens deze lezing leer je van alles over het navigeren tijdens een zeezeiltocht een het opzoeken van de leukste havens in het buitenland!</em></p>

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024