Loading...
Menu Login
12 november

Hydroptère zeilt > 50 knotsen over 1 zeemijl

Hidde Dijkstra Nieuws Archief

En nog meer extreem zeilnieuws:

Sinds afgelopen zondag heeft de Hydroptère het snelheidsrecord verbroken door gemiddeld 50.17 knopen te zeilen over een zeemijl. Voor het eerst in de geschiedenis ging een zeilboot door de 50 knopen grens! Dat is 92,91 kilometer per uur over 1852 meter.

Hydroptère is een 60 voets trimaran met hydrofoils gevaren door schipper Alain Thébault. Na een aantal jaren proberen is het eindelijk gelukt om de 50 knopen barriere te doorbreken over een langere afstand. Op 4 september van dit jaar waren ze er al in geslaagd om dit te doen over 500 meter, maar moesten ze tijdelijk stoppen om de boot te repareren nadat deze omgeslagen was. Ook waren er in het verleden problemen met de draagvleugels die niet sterk genoeg bleken om de krachten te kunnen weerstaan, met name de dynamische krachten door golven bleken erg problematisch. Dit werd uiteindelijk opgelost door schokdempers aan te brengen in de ophanging van de vleugels.

Tussen de boten die proberen de 50 knopen barriere te doorbreken is Hydroptère vrij uniek. De meeste boten zijn namelijk veel kwetsbaarder, kunnen alleen in vlak, kniediep water varen en vaak ook maar over 1 boeg.

Bronnen en tevens meer mooie foto's:

  • http://www.hydroptere.com
  • http://www.sailinganarchy.com
  • http://forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=99088

Opmerkingen:

Harwin Reemeijer
4 jaar, 2 maanden geleden

<p>Ben je net lekker een baantje aan het trekken, komt dit ineens op je af:</p><p>http://www.sailinganarchy.com/fringe/2009/hydro%20GG09-HyTR50_147.jpg</p>

Anonymized member
4 jaar, 2 maanden geleden

<p>Filmbeelden; http://www.youtube.com/watch?v=jCuP-XHefTo&amp;feature=rec-HM-fresh+div</p>

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024