Loading...
Menu Login
12 oktober

3-Oktober wedstrijden

Tomas Jansen Nieuws Archief

Opperste concentratieNa de geslaagde wedstrijden van vorig jaar (1e in de “silver fleet”, Rinse, waar blijft onze prijs?) werd er dit jaar weer meegedaan aan de 3-oktoberwedstrijden georganiseerd door de Blauwe Schuit in Leiden. 3-Oktober is in Leiden elk jaar een groot feest en ter ere hiervan zijn er dus elk jaar (niet op 3 oktober) de 3-oktober wedstrijden. Dit jaar streden wederom 6 teams in Valken en Lasers. Het beloofde een erg spannend weekend te worden! Team “…maar Euros zeilt harder” bestond uit Claas-Willem, Edze, Tomas en Karen (die ook lang in Enschede studeerde maar Euros daar helaas nooit heeft ontdekt).

Zaterdag waren de wind voorspellingen somber, maar toch stond er de hele dag genoeg wind en werden er in de ochtend 5 Valk wedstrijden gevaren. De eerste wedstrijd werd een luide kreet van de nog niet zo scherpe ondergetekende toch opgevolgd door de stuurvrouw waardoor de allereerste boeironding van de dag hopeloos mis ging. Gelukkig kon er ergens tussen het gedraai door nog een boot geprotesteerd worden die dus ook aan het draaien moest wat alsnog resulteerde in plaats 2. De overige Valk wedstrijden werd er redelijk gevaren (al kreeg ieder zijn actiepuntjes mee voor de volgende dag, een Valk is immers geen Laser).

IN de TrapezeIn de middag mocht onze poule de Valken omruilen voor Lasers en de wind trok aan met lastige vlagen. Ook al gingen Tomas en Edze in hun eerste wedstrijd om en verloor Claas-Willem later Karen die ineens overboord sprong, de dag werd afgesloten met nipte winst in de poule.

 

 

De avond zat weer vol met weerwolven, met sterke argumenten als “ik heb geen idee, dus laten we iemand van Euros wegstemmen”, Indianen (dit kennen we bij Euros niet maar is iets met dobbelstenen en een dansje) en koehandel.

Dag tweede dag moesten we het in de "gold fleet" opnemen tegen de favorieten “Somalian pirates we” (een team dat boven de loods, de kroeg en dus de boten woont) en een team dat voor de muzikale ondersteuning zorgde (de beste nummer 2 van dag 1). De eerste Laser wedstrijd in de morgen voeren Claas-Willem en Edze met spi omhoog tussen de andere twee naar de benedenboei. Iedereen riep tegen iedereen veel protesten, alleen de Euros boot bleef eenzaam achter om 4 rondjes te draaien. Na de derde plaats volgde twee 1tjes.

 

Edze en CWHierna valken, wederom begonnen we met een laatste plek gevolgd door een 1tje. Met nog een wedstrijd te gaan stonden we gelijk met de Somalian pirates. Er moest voor de piraten geëindigd worden (of erg moeilijk gedaan met protesten indienen). Het idee om ze met Match-race tactieken voor te blijven faalde en na anderhalf rondje lagen we 6 bootslengtes achter. Op het voordewindse rak konden we een boel afstand pakken en het laatste stukje naar de finish kwam het er op aan. De piraten voeren zo hoog dat we er op snelheid bijna naast kwamen. Na 2 overstagjes voeren zij voor ons richting finish en wij ernaast met iets meer snelheid. Na de toet-toet finish toch maar eens vragen wie er gewonnen hadden. Tot onze vreugde bleken wij dat te zijn!

Na de sleep terug (of een autorit voor de burgers onder ons) 's avonds nog lekker gegeten in de kroeg van de Blauwe schuit en dit jaar waren we er zelf ook nog bij om de medailles in ontvangst te nemen. Een geslaagd weekend, volgend jaar meer Euros teams?

Opmerkingen:

eelkevdbos@gmail.com
4 jaar, 1 maand geleden

<p>Een terecht winst indeed van Euros! Mooi dat jullie er waren, en zoals Tomas terecht noemde: volgend jaar meer Euros teams?</p>

harr@hotmail.com
4 jaar, 1 maand geleden

<p>Meer euros teams = meer lynchmateriaal tijdens weerwolven ;)</p><p>Goed gevaren en spannende laatste wedstrijd!</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024