Loading...
Menu Login
03 oktober

Jaffa bij oktoberraces - live update

Daan Sprünken Nieuws Archief

Omdat de schapen van de dijk waaien zijn alle wedstrijden vandaag afgelast. We zijn wel nog even buiten gebleven toen iedereen al terug in de haven was om in de dikke zeven met genua4 en twee reven de 15.3 knopen aangetikt. Ook op het ijsselmeer kunnen redelijke golven ontstaan waar je lekker op kan surfen! Groeten van Menno, Hidde, Tim, Carl, Rob, en Daan.

Opmerkingen:

Carl Hollander
4 jaar geleden

<p>Voor mij een eerste keer en het is super mooi. Als eerste de haven uit om die race alvast te winnen. 15 knopen varen en bijtijds terug om lekker aan het havenbier te beginnen. Kijken wat we morgen kunnen doen.</p>

Menno Tammens
4 jaar geleden

<p><a href="/files/Foto 0216.jpg"><img style="float: left; margin-right:10px;" src="/files/Foto 0216.jpg" alt="Hidde in de mast" width="170" /></a>Vanavond is Hidde voor zijn dagelijks acrobatiek oefening even in de mast geklommen, en heeft op grote hoogte de grootzeilval gered.&nbsp;</p><p>Ook nog een update van het theeleut-weekend: de dames houden vanavond een modeshow in Akkrum om de resultaten van een dagje shoppen in Leeuwarden te showen. We hopen dat hun foto's binnenkort ook hier op de site te bezichtigen zijn!</p>

Rob Bleijenberg
4 jaar geleden

De haven uitgevaren met onze bik op oneindig de golven tegemoed. Wanneer je net aan het genieten bent van de golven en het water dat je laarzen aanvalt, blaft ene M. Tammens een lading tattie (ondefinieerbare vloeibaar goedje)over je heen. Ik geloof dat een stukje cruslie mijn mondhoek getroffen heeft waarna een lading vloeibare boterham met kaas volgt. Uit mijn ooghoek zie ik Tammens zijn mond afvegen en besef ik wat mij overkomen is. Menno's tattie heeft deel uitgemaakt van mijn zeilkleding. Een zure lucht was een welkome aanvulling welke de pret van windkracht 7 en het aflassen van de wedstrijd een extra dimensie heeft gegeven.

Harwin Reemeijer
4 jaar geleden

<p>Jongens heel veel succes morgen! (Dikke 5 tot 6 Bft)</p><p>Zo te lezen vermaken jullie je wel :-)</p>

Rob Bleijenberg
4 jaar geleden

Vanwege teveel schapen die door windkracht 7 heden morgen over de dijk getorpedeerd zijn, is de wedstrijd met twee uur vertraagd. Door de bergingswerkzaamheden heeft de plaatselijke shoarmatent die op het punt van faillissement stond weer volop klandicie. Om elf uur zal de wedstrijd gestart worden.

Rob Bleijenberg
4 jaar geleden

De schaapjes staan weer op het droge en Jaffa ligt weer in Monnickendam. Conclusie: de wedstrijd van vandaag is helaas weer gecancled, geen westrijden meer. Er blijft niets anders over dan terug te varen. Helaas! Desondanks hebben we gisteravond wel kunnen genieten van een band waarvan de zanger (niet voor Hidde) onbekende gezangen uit zijn schrale strothoofd probeerde te persen. Het happy hour dat om 17 uur begon met het vrijstellen van 2 gratis Jupiler fusten hebben wij kansloos gemist doordat wij, en het niet opgemerkt hadden, en schapen aan het tellen waren op de dijk. Het aantal is tot nu toe nog onbekend. Rekenformules moeten hierop nog toegepast worden. Dit bericht schrijvende zitten we in de trein naar E'de. Na een super mooie terugvaart eindigt hier het verhaal.