Loading...
Menu Login
23 juli

Dag 4 WK Laser 2: Anne en CW behouden 8e plaats

Hidde Dijkstra Nieuws Archief

Woei het vanochtend nog windkracht 3, in de loop van de dag trok het langzaam aan naar windkracht 5 met vlagen 6. Vandaag zijn er 3 races gevaren waarbij Anne en CW een 6e, een 22e en een 14e plaats hebben gescoord. Sinds vandaag de tweede aftrekwedstrijd beschikbaar werd kon de 22 gelukkig worden weggestreept. Daardoor hebben ze toch hun 8e plaats kunnen houden, maar hun achterstand op Ralf is wel vergroot. Daarnaast zit er een brits team zeer dicht bij met hetzelfde aantal punten, maar met een 4e plaats als hoogste ipv een 3e bij Anne en CW. Het zal de laatste dag dus nog hard knokken worden om de 8e positie te behouden. Verdere stijgingen of dalingen lijken niet erg waarschijnlijk meer aan de orde aangezien er een gat is van 6 punten met de nummer 7 en 7 punten met de nummer 10.

Opnieuw zijn vandaag een behoorlijk aantal boten na de tweede wedstrijd gestopt, wat te zien is aan de 11 DNC'tjes die gescoord zijn in de laatste wedstrijd. Blijkbaar waren de omstandigheden weer pittig. Frits en Cyntia van Blauwe Schuit, die eerder deze week nog kort achter Anne en CW zaten hebben vandaag zelfs helemaal niet gevaren. Mogelijk ligt de oorzaak bij mankementen aan de boot.

Carmen en Sytze behouden hun 5e plek, en liggen daar nu redelijk stabiel met 5 punten achterstand op nummer 4 en 6 punten voorsprong op nummer 5. Nigel en Keith houden hun voorsprong van 3 punten op Lisa en Matthias, dus zij lijken op dit moment veruit de grootste kanshebbers voor dit WK.

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024