Loading...
Menu Login
18 juli

Zeezeilperiode 2 verwaaid in Falmouth

Rinse Joustra Nieuws Archief

De bodem van de Whiskeyfles is eveneens verkend
Na een aantal mooie dagen op de Kanaaleilanden, waarbij onder andere Alderney en Guernsey bezocht werden, Dolfijnen werden gespot, makrelen werden gegeten en een aantal forten op de kanaaleilanden werden bestorm, zijn we uiteindelijk aangekomen in Falmouth.Het volgende doel waren de Scilly's: 150 NM verderop(Guernsey-Scilly), in de warme golfstroom en dus voorzien van palmbomen en surfstranden. Helaas had het weer andere plannen. Op ongeveer 5 graden west besloot de wind het voor gezien te houden. De windkracht 7 die voorspeld werd deed ons beslissen uit te wijken naar Falmouth.

De 4 uur motoren naar deze oude havenplaats bood de gelegenheid om van de Britse regen te genieten, het dek te schrobben en appeltaart te bakken.

Eenmaal in de haven bleek al snel dat er 3 lagedrukgebieden overtrokken. Deze zorgen achtereenvolgens voor windstilte voorzien van veel natte regen, gevolgd door harde wind uit het westen.

De plannen zijn nu om morgenochtend te vertrekken naar de Scilly's. De afgelopen twee dagen hebben we besteed aan het verkennen van de pubs en het bezoeken van een hoeveelheid musea. De bodem van de Whiskeyfles is eveneens verkend.

Hopelijk kunnen we het volgende berichtje vanaf de Scilly's sturen.

Groeten, namens zzp2.

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024