Rederij niet zo Vrolijk B.V. @ wat kun je wel . nl

/ /
11 Jun 2009

Rederij niet zo Vrolijk B.V. @ wat kun je wel . nl

door Harwin Reemeijer

Voor wie het gemist heeft: Jaffa is na afloop van de North Sea Regatta op 1 juni jongsleden aan de ondergang ontsnapt. Tijdens het schoonmaken, opruimen en weer inruimen na de wedstrijd dacht de rondvaart- en voormalig vissersboot van Rederij Vrolijk even een draai te maken in de haven...

Nou woei het redelijk en lag de haveningang dwars op de wind dus hadden ze flink de vaart erin. Dat trok op zich al veel bekijks. Helaas ging er toch iets mis en konden ze de draai niet maken. Gevolg is dat de boot zich tussen twee rijen wedstrijdschepen tegen de steiger en de kant heeft geprikt.

Gelukkig zat er voldoende ruimte tussen, dus de uiteindelijke schade valt, naar we ons later hebben laten vertellen, behoorlijk mee.

Het had echter veel erger kunnen aflopen. Zeker aangezien Daan en ik nog hebben getwijfeld of we niet precies op de bewuste plek aan de steiger zouden gaan liggen, want dat ligt zo makkelijk aan de kant. qua in en uitladen Gelukkig voor ons hadden onze "collega's" precies te weinig ruimte overgelaten (dat dachten we toen natuurlijk helemaal niet), dus zijn we maar op een ander plekje gaan liggen.

Twee filmpjes van dit voorval zijn hieronder te zien. Voor de echt intense beleving moet je je geluid even aanzetten.

Joetjoep filmpje 1

Joetroep filmpje 2

Thijs Bouten 2 years, 11 months geleden Reageer

Die heeft wel een reeks LT'jes verdiend

helmichdelange@gmail.com 2 years, 11 months geleden Reageer

Zo was die dit van plan ofzo zo strak in de steiger :s

Beetje in de war met volgas achteruit ipv volgas vooruit?

 

 

lifetech@wxs.nl 2 years, 11 months geleden Reageer

Direct omkeerbare diesels, een genot! Behalve als ze niet omkeren....
Die sleepboot aan bakboord wist dat bakbeest nog NET tussen de rijen in te duwen gelukkig!

Niels de Boer 2 years, 11 months geleden Reageer

Hij hoeft denk ik niet zelf te draaien, ik neem aan dat daar die havensleper voor ligt. Hij komt achteruit naar binnen om vooruit weer naar buiten te kunnen varen. Alleen de omschakeling van de motor faalt. Kan mechanische zijn of persoonlijke fout. Hij lijkt te versnellen maar dat komt volgens mij omdat de havensleper scheef tegen hem aan drukt. Idd wel hulde dat ie hem tussen de rijen in krijgt.

 

 

Anonymized member 2 years, 11 months geleden Reageer

Het gebeurd daar blijkbaar vaker, check deze van 24-05-09

joubuis filmpje