Loading...
Menu Login
27 april

Wedstrijdzeilen: Een goede keuze!

Friso Bergsma Nieuws Archief

Dit weekend is de eerste wedstrijd op Jaffa gevaren. Het team bestaande uit Diederik, Hylco, Marjolein, Anne, Jeroen en Friso voer vanuit Lelystad de Lenco Regatta. De eerste wedstrijd op zaterdag was een opwarmertje zodat het team goed op elkaar ingespeeld kon raken.

De 2e en 3e wedstrijd van de zaterdag draaide het team lekker en kon er goed meegevaren worden in het ORC3 veld. In het veld dat bestond uit 8 boten werd een 5e en 2x een 6e plek behaald. Onder de weersomstandigheden die heersden een hele aardige prestatie met Jaffa.

Een voldaan gevoel dus aan boord. Dit gevoel werd versterkt door het vooruitzicht van een verzorgde maaltijd. Niet hoeven afwassen was een prettige gedachte. Onze verwachting werd dan ook enigszins overtroffen toen er een 3-gangendiner werd geserveerd. De brede grijns op de foto spreekt boekdelen. Wedstrijdzeilen wordt leuker en leuker!

Zondag vond het Nederlands Kampioenschap sneldobberen plaats. De prachtig gelegde baan, waarbij de bovenboei bezeild was, maakte hier een spectakel van. Jaffa wist de een-na-laatste plaats veilig te stellen door vlak voor de finish de naaste concurrent voorbij te scheuren. Dat de topsnelheid op dit rak van 2.2 knopen hierbij behaald werd, mag niet onvermeld blijven.

Na deze wedstrijd verkaste het startschip naar de marina. Voor de meeste deelnemers was dit het teken dat de wedstrijd was afgelopen. Zo ook voor ons. Tijdens de terugweg naar Monnickendam konden we nog net wat wind mee pakken. In de chill-modus werd het Markermeer overgestoken.

Volgend weekend zal het team bestaande uit Harwin, Rinse, Hylco, Daan Thijs en Arjen prijzen proberen te bemachtigen in Durgerdam tijdens de Y-Torenrace. De resultaten volgen kan hier.

Als het je nu ook gaaf (of gewoon heel erg smaekelyck) vindt om eens te wedstrijdzeilen op Jaffa kun je dat aangeven door een mailtje te sturen naar wedstrijdteam@euros.nl. Als er nog mensen gezocht worden voor wedstrijden wordt je dan daarvan op de hoogte gesteld.

 

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024