Loading...
Menu Login
15 maart

Beginners- en Schipperslezing

Thijs Bouten Nieuws Archief

Woensdagavond 25 maart zijn er twee mooie lezingen, de schippers- en beginnerslezing. Van tevoren wordt er om 18.30 gegeten in de Sevende Camer, waarna om 20.00 in de Loods de beginnnerslezing en in de Sevende Camer de schipperslezing begint. Inschrijven voor een van de lezingen en het eten kan via SAIL.

De beginnerslezing

In deze lezing behandel ik de basistheorie van het zeilen. Deze lezing is interessant voor beginnende en semi-gevorderde zeilers. Onder andere zeiltermen, koersen en schiemanswerk komen aan de orde. Ook zal vrij uitgebreid het Binnenvaart Politiereglement worden behandeld. Dus wil je goed voorbereid aan een mooi vaarseizoen met BG's, Jorti's, instructieweken en andere mooie evenementen, kom dan naar deze lezing.

De schipperslezing

In deze lezing behandelt Peter wat belangrijk is bij het schipperen van een boot. Van Jonkie bij een instructieweekend in Friesland tot Jaffa bij een spetterende zeezeiltocht. Wat is goed schipperschap, hoe je  anderen laat zien dat je een goede schipper bent, en de hints en tips als van tevoren je stootwillen eruit gooien, zorgen voor niet klapperende fokken omdat je dan elkaar niet kunt verstaan en dus niet kunt schippoeren, dat je de reddingsvesten klaar hebt liggen en dat soort grappen en grollen geïllustreerd met een rijk verleden aan gemaakte fouten op dat gebied.