Histos J22 tijdelijk gezonken

/ /
10 Mrt 2009

Histos J22 tijdelijk gezonken

door Daan Sprünken

Na een instructief dagje trainen op de Braassemermeer --- koud water met woeste wind --- bleef er 1 mastje op het water achter. De bijbehorende boot was echter niet meer te vinden, en een rondje over het parkeerterrein deed vermoeden dat onze vrienden uit Utrecht wel eens wat problemen gehad hadden kunnen hebben. Zij berichten:

Vandaag is tijdens een trainingsweekend de J22 plat gegaan. Hierbij is de boot volgelopen en gezonken. Alle opvarenden zijn ongedeerd. Normaal gesproken is dit niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van luchtkasten voor en achter in de boot. Morgen wordt de boot geborgen, (opgetakeld uit het meer) en zal duidelijk worden wat de eventuele schade is en de oorzaak is geweest.

Harwin Reemeijer 3 years, 5 months geleden Reageer

Ook van hun website:

Bestuur der U.S. Histos @ 10-03-2009 :: 15:09

Maandagmiddag is met succes onze geliefde J22 weer bovenwater gehaald door bergingsbureau De Rijk. De J22 is op zijn locatie getakeld, leeggepompt en vervolgens naar de haven gesleept. Hier is er een expert van de verzekering kort bij geweest en vervolgens hebben Robert, Marieke en Ward de boot verder leeg gemaakt, schoongemaakt en de inventaris en de schade in kaart gebracht. De schade lijkt beperkt, vandaag komt de expert langs en zal hij onze J22 verder inspecteren.

Er wordt nu hard gewerkt om Junior weer helemaal de oude te maken.

Thijs Bouten 3 years, 5 months geleden Reageer

Het is wel weer duidelijk dat Histos in tegenstelling tot Euros geen ervaring heeft met het plattrekken van boten