Loading...
Menu Login
12 februari

Huub huub, Barbatruc! Ruimte bij de boei

Daan Sprünken Nieuws Archief

Bron: Sailing Videos on Sailgroove

Nieuwe regels, nieuwe kansen: als je overstag gaat als buitenste boot, dan zet regel 18.2(c) regel 18.2(b) uit. Het resultaat? Alleen regel 18.2(a) geldt nog waardoor je gewoon ruimte hebt bij de boei. Regel 18.2(a) zegt namelijk het volgende:

18.2(a): When boats are overlapped the outside boat shall give the inside boat mark-room, unless rule 18.2(b) applies.

Het is juist regel 18.2(b) die kijkt of je overlap hebt als je de zone binnen vaart. Als deze regel uit staat, dan krijg je dus altijd ruimte, ook als je die oorspronkelijk niet kreeg. Dit verandert het spelletje significant, en het is nog maar de vraag of dat de bedoeling was van de regelmakers. Een tussentijdse wijziging van de regels zou dus binnenkort kunnen komen. Matt Knowles van het Amerikaanse universiteits teamracen legt het allemaal goed uit in een video.

Opmerkingen:

joeri.westmeijer@quicknet.nl
4 jaar geleden

<p>Goede boei ronding als je aan het fleet racen bent ???</p>

Daan Sprünken
4 jaar geleden

<p>Waarschijnlijk zie je het niet zo snel gebeuren als je aan het fleet racen bent; je tegenstander zal dan niet onnodig lang bij de boei rond blijven hangen waardoor het de moeite van het overstag gaan niet waard is. Als het heel licht weer is zou het misschien uit kunnen, maar om deze manoeuvre nuttig te maken moet het dus sneller zijn om overstag en binnendoor te gaan, ipv even te wachten tot de boot voor je om de boei is.</p><p>Let wel: als de ruimte er niet is, kan je 'm ook niet krijgen!</p>