Loading...
Menu Login
05 februari

Route heenvaart wordt stuk eenvoudiger

Teus Baars Nieuws Archief

Als het aan de gemeenten Noordoostpolder, Lemsterland en Steenwijkerland ligt komt er een nieuw randmeer. Dat meer moet zorgen voor recreatie, natuurontwikkeling en voor de opvang van zoet water. Ook komen er nieuwe woningen. Verder willen de gemeenten en de provincie Friesland dat er rechtstreekse vaarroutes tussen Lemmer en het Tjeukemeer en tussen Lemmer en Vollenhove komen. Het is de bedoeling dat hierdoor de leegloop van het gebied wordt tegengegaan. Bron: RTVoost.nl

Dit randmeer tussen Lemmer en Blokzijl/ Vollenhove (Zwarte water) is goed nieuws mbt. het overbrengen van de Friesland boten van Euros en helemaal voor de binnenvaart. Vooral de beroepsvaart van en naar Lemmer is nu nog aangewezen op de vaarroute buitenom over het Ijsselmeer en langs de Noordoostpolder zit een verradelijk stuk water waar bij bepaalde weersomstandigheden menig schip niet tegen opgewassen blijkt. Een ander probleem is nu dat zoet grondwater uit het 'Steenwijkerland' nu wegvloeit naar de (lagergelegen) NO-polder. Dit omdat er nu alleen een dijk tussen het 'oude' en het 'nieuwe' land ligt.

Opmerkingen:

Frederik Koopman
4 jaar, 1 maand geleden

Hey Thijs komt toch je AFVAL-plan langzaam in werking.

Thijs Bouten
4 jaar, 1 maand geleden

wellicht wel ja, als daar nou binnenkort zeehondjes zwemmen dan is het inderdaad het AFVAL-plan (voor de mensen die niet op de hoogte zijn, AFVAL staat voor Afsteken Friesland Voor Algemeen Landsbelang)

Jeroen Harmsen
4 jaar, 1 maand geleden

Lijkt me ideaal, dan kunnen we dus naast het rondje Noord-Holland ook het rondje Friesland doen. :)

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024