Loading...
Menu Login
19 november

Mijlenvreten richting India! 20+ knopen, scheurende spinnakers en lastige keuzes

Jeroen Schoenmakers Nieuws Archief

Afgelopen zaterdag startte de 2e etappe van de Virtual Volvo Ocean Race vanuit Kaapstad richting Cochin (India). Vanwege een passerend front in het zuiden werd er door velen van de 60.000 boten tellende vloot gekozen om naar het zuiden te gaan om daar met de harde wind met te kunnen naar het oosten. Snelheden van ruim boven de 20 knopen werden makkelijk gehaald en daggemiddeldes van 500 mijl waren normaal. Sommigen namen net teveel risico door de Grote spi te lang te laten staan. Resultaat: een spi die in vele stukken ligt, een een lange reis in het vooruitzicht waarbij in de lichte wind in het 2e deel van de etappe geen gebruik kan worden gemaakt van dit belangrijke zeil. De Eurosboten manisfesteren zich deze etappe: De topper van de eerste etappe, Tweek (Jeroen H.) doet het ook nu weer goed. Samen met Xiphias (Menno T.) en Spuit11 (Jeroen S.) (Tja, Spuit11 blijft de beste Laser2:-)) ligt hij ongeveer 100 mijl achter op de koplopers. Deze drie boten strijden deze etappe voor de hoofdprijs in de Eurosranking. Het belooft erg spannend te worden met alledrie de boten binnen 20 mijl van elkaar. Seelmakx (Diederik), Hylco, Butters (Tomas J.) en Fast Orange (Hidde) hebben in ieder geval hun spi gebroken en moeten genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Nu de hardste wind is overgetrokken wachten een aantal cruciale dagen waarbij een hoop tactische keuzes moeten worden gemaakt; wanneer maakt men de slag naar het noorden? Ben je ook geinteresseerd in de verrichtingen van de Eurosboten en zou je zelf ook wel mee willen doen? Surf dan naar www.volvooceanracegame.org en schilder je bootje in wat vrolijke kleuren en gooi m in het water!

Opmerkingen:

Thijs Bouten
4 jaar, 1 maand geleden

En ik ben zo handig geweest gisteravond een net iets te lage koers te kiezen waardoor ik in 1 nacht 45000 plaatsen in het klassement ben gezakt

Floris Kruisselbrink
4 jaar, 1 maand geleden

Jaja... ook in de 'echte' race problemen! De ene boot ziet haar grote spi in heel veel kleine stukjes zeildoek veranderen, de andere krijgt te maken met een klapgijp. Green Dragon kwam er achter dat een Chinese Gybe (klapgijp) zelfs voor een chinese boot niet relaxed is als je aan het spi-en bent met ruim 20 knopen. In eerste instantie leek er alleen een blok uit het dek gerukt te zijn, maar een dag later bleek de giek toch dusdanig verzwakt dat deze uiteindelijk gebroken is... Zeilen wil nog wel, maar het grootzeil reven is niet meer mogelijk, en dat brengt ook allerhande ongemakken met zich mee... O ja, en mijn bootje (Vloris) dobbert nu een beetje in een windstilte, maar m'n spi is nog heel! Hopelijk gaat het vannacht weer wat waaien :)

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024