Loading...
Menu Login
29 oktober

Nieuw 24 uursrecord in de Volvo Ocean Race!

Hidde Dijkstra Nieuws Archief

Vanavond om 18.45 GMT heeft Ericsson 4 het oude record van ABN 2 verhoogd van 563 mijl naar 603 mijl. Eerder op de dag was al duidelijk dat het record zou gaan sneuvelen nadat afstanden van 563, 593 en 594 mijl per 24 uur waren gehaald. Maar uiteindelijk zijn ze er dus in geslaagd om de 600 mijls grens te doorbreken.

De omstandigheden zijn erg zwaar aan boord. De boot is continu aan het stuiteren en de meest simpele taken zijn bijna onuitvoerbaar geworden. Er worden windsnelheden bereikt van 40 knopen met golfhoogtes van 8 meter. Meer kan gelezen worden op de website van de Volvo Ocean Race.

Opmerkingen:

Diederik Keij
3 jaar, 10 maanden geleden

Inmiddels zijn de eerste schade's ook een feit: Telefonica Negro is vannacht gebroachd en heeft daarbij zijn roer en boegspriet verloren. De spi hebben ze ook weg moeten kappen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en inmiddels zijn ze met een reserve-roer weer op weg naar Kaapstad. Bouwe klaagde op http://www.bymnews.com/news/newsDetails.php?id=44986 over dat de Telefonica boten veel minder goed te besturen waren, heeft Juan K. weer van die snelle boten gebouwd?!

Harwin Reemeijer
3 jaar, 10 maanden geleden

Inderdaad, lees ook http://www.volvooceanrace.org/news/article/2008/october/MORNING-REPORT-L1-D20/index.aspx Zie laatste alinea's voor commentaar over hoe het leven aan boord van de Ericsson 3 was (is). Quote:<cite> Three sail changes within two hours, two involuntarily, costing lots of miles. 11 wet guys. Three bent and jammed carabineers on harnesses after people being washed along the deck. Waking up in the bunk with cramps from holding on while asleep. Waking up in the bunk ahead of your own after digging the bow in downwind. </cite>

Rinse Joustra
3 jaar, 10 maanden geleden

Ik heb nu al zin in NSR/vuurschepenrace aankomend jaar! Afgelopen jaar ging de vuurschepenrace al hard, maar dat kan natuurlijk nog veel sneller:P, mits de boel heel blijft natuurlijk!

Ijsbrand Visser
3 jaar, 10 maanden geleden

Speel ook het spel www.volvooceanracegame.org

Diederik Keij
3 jaar, 10 maanden geleden

Doen we al, zie topics hier beneden en de Euros groep!