Loading...
Menu Login
12 oktober

VOR Update: Ericsson boten aan de leiding

Jeroen Schoenmakers Nieuws Archief

De eerste nacht van etappe 1 naar Zuid-Afrika zit erop. De Ericsson boten hebben een voorsprong genomen van 30 mijl op de rest van het veld. Bouwe Bekking en zijn crew op de Telefonica Blue hebben de eerste schade al te pakken; na 20 mijl varen is er iets kapot gegaan in de stuurinrichting waardoor ze nog maar met 1 van de 2 roeren kunnen sturen. Mogelijk moeten ze aanleggen voor reparaties. Hoezo een deja vu voor Bouwe..(vorige VOR had hij ook schade in de eerste nachte van etappe 1).

Met de voorspelling van afnemende wind (naar slechts 5 knopen op dit moment) kozen de Ericsson boten voor de route dicht langs de spaanse kust. Dit lijkt goed uit te pakken. Door de schade van Telefonica Blue waren zij gedwongen richting kust gaan varen om eventueel snel een haven aan te kunnen doen. Een gelukje dus dat het daar nu meer waait en de achterstand dus beperkt blijft.

Team Delta Lloyd doet het vooralsnog rustig aan en vaart al op 90 mijl van de koploper, Ericsson 4. Op http://www.traclive.dk/events/event_20081011_VORLeg1/ kun je boten live volgen. Team Russia vaart een koers van 83 graden. Precies de verkeerde kant op dus....ben benieuwd of dit klopt en of er dus problemen aan boord zijn...we wachten af.