Loading...
Menu Login
30 juli

Doorbraak: Jaffa bereikt meest oostelijke punt ooit: Helsinki!

Jeroen Schoenmakers Nieuws Archief

2 uur geleden is de crew van zeezeilperiode 3 (Sjaak, Renske, Maarten, Arjen, Friso en Jeroen S.) aangekomen in Helsinki. Na zondag in 17 uur 90 mijl te hebben gevaren naar Kihnu, een klein Ests eiland, nu in Helsinki. Een tocht van 48 uur over 180 mijl. Veel aan de wind met matige wind. De hele tocht de genua 1 plus vol grootzeil. Ook nog even de asymetrische spi om te reachen erop gehad. Morgen en vanavond Helsinki in. Vrijdag door richting Archipel en Zweden (Stockholm). We houden jullie op de hoogte zolang de Scandinavische havens gratis wifi blijven aanbieden en de ipod touch van Arjen het blijft doen:-) resultaten tot nu toe:

  • 270 mijl in 3,5 dag.
  • bierquotum van 2 halve liters per dag: we liggen achter...
ja we hebben 168 halve liters aan boord..:-)

Opmerkingen:

Harwin Reemeijer
4 jaar, 1 maand geleden

Is de romp echt zo vies als het lijkt op de foto? Succes met het bier!

Hidde Dijkstra
4 jaar, 1 maand geleden

Ja, de romp is inderdaad zo smerig. Mogelijk is ie zelfs smeriger boven de waterlijn dan eronder. Helaas is het zeer hardnekkige aanslag en niet makkelijk weg te poetsen zonder gebruik van wat stevigere schoonmaakmiddelen.

renske@euros.nl
4 jaar, 1 maand geleden

Die steviger schoonmaakmiddelen zijn intussen ingezet en de romp blinkt weer als nooit tevoren!

Arjen Haisma
4 jaar, 1 maand geleden

Met de juiste middelen poets je het er zo af. Het leek wel een stukje uit een reclame :) Onder de waterlijn zat ook wat viezigheid (je kunt het geen aangroei noemen), en met een zacht doekje was ook dat zo weg. Foto's volgen. Nou nog iets tegen de roetaanslag rondom en achter de uitlaat vinden. Dat bleek wel hardnekkig te zijn. P.S. Het bierquotum is gehaald. We moesten zelfs het reserve Grolsch aanslaan. Wie had er trouwens een blikje Bavaria in Jaffa gelegd?

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024