EK Laser 2 redelijk succesvol verlopen voor Eurosboten

/ /
23 Jun 2008

EK Laser 2 redelijk succesvol verlopen voor Eurosboten

door Jeroen Schoenmakers

Start van het Laser 2 veld, Rinse en Diederik 10620 en Hidde en Jeroen liggen er goed bijGisteravond laat is de Eurosdelegatie met de Eurosbus teruggekeerd uit Makkum na het Europees Kampioenschap Laser 2. Na een week waarin alle windsoorten de revue passeerden en de zuidwester wind zorgde voor een flinke klotsbak kunnen de Laser 2 zeilers de balans opmaken; Nigel Skudder en Keith Hills uit Engeland hebben nu naast hun WK titel van vorig jaar ook de EK titel te pakken!; onze voorzitter, Diederik en zijn stuurman Rinse voeren erg hard mee vooraan en streden voor het podium, uiteindelijk net ernaast, 4e; Hidde en Jeroen hadden niet de scherpte van vorig jaar  (4e plaats WK) en eindigden op een teleurstellende 8e plaats; Edze en Anne voeren goed en slaagden in hun missie om in de top 10 te eindigen, een 9e plaats.

Met 29 boten was het gehele evenement een groot succes. Fotos volgen nog!

Jeroen Schoenmakers 3 years, 7 months geleden Reageer

Op de site van Blauwe Schuit is een eerste lading foto's van het evenement te zien: http://www.blauweschuit.com/fotos/thumbnails.php?album=26

Daan Sprünken 3 years, 7 months geleden Reageer

Gefeliciteerd met de resultaten! Maar waarom zijn jij en Hidde een paar keer niet gestart? Schade? Nou kreeg ik de indruk dat de schapen de dijk af waaiden dit weekend. Waar zijn dan de foto's van hard planerende lasers onder spinnaker?

Jeroen Schoenmakers 3 years, 7 months geleden Reageer

Hidde en ik braken zaterdag tijdens de eerste wedstrijd op het halve winds rak ons spival tijdens het hijsen. Gevolg was dat we laatste lagen; hebben toen de boot omgelegd en in de mast een blokje geknopt en zodat we de val buitenlangs konden hijsen. Deze constructie werkte redelijk waardoor we toch nog 1 boot inhaalden..bij de 2e wedstrijd werkte de constructie toch niet zo goed meer waardoor we weer laatste lagen. Toen zij we uit de wedstrijd gestapt om op de wal dingen te kunnen gaan fixen. Ons klassement was toch al verkloot. Vandaar die 28-30-30 op zaterdag...die 30 op vrijdag was een OCS.

Jeroen Schoenmakers 3 years, 7 months geleden Reageer