Loading...
Menu Login
13 mei

Euros mannen presteren opnieuw.

Rob Koster Nieuws Archief

Skutsje om SLAK mee te winnenVoor de tweede achtereenvolgende keer is het Euros mannen team eerste geworden bij de SLAK. De helmstok kan dus vanaf heden weer in de Sevende Camer bewonderd worden (ditmaal met overwinningsplaatje van 2007).

Vol goede moed begonnen vrijdag de voorbereidingen die voor elke geslaagde wedstrijd noodzakelijk zijn. Een tap met fusten bier, een geluidsinstallatie om menig Fries dorp wakker te houden en een lading boodschappen werden in de bus geladen om richting Sloten te vertrekken. Vanaf Sloten snel het skutsje Buten Ferwachting (zie foto) overgevaren richting Sneek.

In Sneek snel de Twentsch Rossen badjassen aan en de muziek op volume maximaal. Boze blikken van de kant en een bezoek van de politie volgden al snel. Daarom maar tot de vroege uurtjes verder feesten in de kroeg.

Zaterdag eerst 's morgens een Olympische baan gevaren en vervolgens 's middags een lange afstandswedstrijd. De dag afgsloten met 4 minuten voorsprong op directe concurent de Bruzer. Zondag gestart op de wijde EE, om na een aantal boeirondingen de wal op te gaan om te jagen. Dit had 8 natte mannen, 1 schouder uit de kom en een aantal schaaf en snijwonden tot gevolg, maar wel weer een stuk ingelopen op de koplopers. Snel weer aan boord om het laatste stuk te zeilen. Uiteindelijk ongeveer 5 minuten achter de Bruzer gefinisht.

Het eindfeest was dit jaar in Akkrum, in kroeg de Kleef. Bij de uitreiking bleek dat er gewonnen was met een voorsprong van 31 seconden over twee dagen. Reden genoeg dus om er een mooi feest van te maken met genoeg bier en paraderondjes met de helmstok. Een optreden van de 4tuoze matrozen maakte deze avond helemaal af.

Maandag vroeg teruggevaren naar Sloten om weer op tijd in Enschede te kunnen zijn voor het afscheid van Marinus. Al met al een mooi weekend met een mooi vooruitzicht voor volgend jaar.

Het vrouwenteam deed het beter dan vorig jaar, met een vijfde plaats helaas toch laatste. Maar nu met de caravan in ieder geval op tijd voor alle starts. De doelstellingen voor volgend jaar zijn al weer gemaakt, en met onze lange termijn planning verwachten we in 2012 de helmstok mee naar huis te nemen.

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024