Loading...
Menu Login
12 mei

Jaffa presteert naar verwachting tijdens NSR

Daan Sprünken Nieuws Archief

De afgelopen vier dagen is er in Scheveningen gevaren met Jaffa tijdens de North Sea Regatta. In totaal zijn er acht en een halve wedstrijd gevaren met een gemiddelde finish vooraan de achterhoede. Met een verse bemanning was het vooral leerzaam en zagen we duidelijke verbetering tijdens het weekend.

We wisten enkele boten goed bij te houden en op de aan-de-windse rakken hadden we de shifts steeds beter te pakken. Op de finishlijn hadden we echter toch niet genoeg voorsprong opgebouwd om ook op gecorrigeerde tijd nog een voorsprong te houden. Met een 13de plek hebben we dus genoegen moeten nemen. De laatste wedstrijd - een lange baan van 20 mijl - was een teleurstelling. Op het laatste stukje upwind/downwind wisten we nog goed twee boten te pakken, maar het was duidelijk dat de scherpte er af was. De definitieve resultaten zijn nog niet binnen, maar dat we als laatste zijn geëindigd moge duidelijk zijn. Het was echter wel een actieve wedstrijd voor de voordekkers, met twee spinnakers en de beide grote genua's in gebruik. Het achterdek kon duidelijk het ongenoegen zien op de voorpunt als er weer om een zeilwissel werd gevraagd. Niets dan complimenten voor team voordek: Jeroen en Rob.

Opmerkingen:

Harwin Reemeijer
4 jaar, 1 maand geleden

Niet eens laatste, maar een na laatste. De Liink zit (op rating) nog achter ons. Valt dan nog best mee toch? :-) http://www.nsr.nl/results/2008/FLA05_10.htm Overall, dus de complete North Sea Regatta met Vuurschepenrace, North Sea Race en de inshore races, zijn we trouwens 10e's geëindigd: http://www.nsr.nl/results/2008/FRA05___.htm

Daan Sprünken
4 jaar, 1 maand geleden

Die 10de plaats begrijp ik alleen niet helemaal. Histos heeft ook met de offshore wedstrijden meegedaan, maar staat daar als DNS. Misschien hebben sommige boten bemanning gewisseld en dus twee verschillende entries? Het is trouwens wel grappig om de gevaren tijd van Maandag te vergelijken. Geintje en zeilmakerij.com waren ongeveer tegelijkertijd gefinisht. 20 minuten later de rest binnen een paar minuten van elkaar, en dan als laatste wij met Histos en Selden in het zog. Dat is volgens mij sterker gebuncht dan dat je op basis van rating zou verwachten.

Harwin Reemeijer
4 jaar, 1 maand geleden

Je bedoelt denk ik Blue June en zeilmakerij.com. Geintje kwam meer dan 20 minuten daarna als 3e over de finish. Vermoedelijk zal het inderdaad iets met veranderende wind en/of stroom te maken hebben gehad. Overigens heb ik wat foto's in het fotoboek gezet van de North Sea Regatta: http://eurosweb.student.utwente.nl/gallery/Jaffa_North_Sea_Regatta_2008

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024