Overleg:Anker

Uit EurosWiki

Volgens mij heeft Jonkie een paraplu anker i.p.v. een Dreg. (heeft ook geen scherpe punten als uiteinde) Puur omdat deze ingeklapt zeer weinig ruimte inneemt en je met ruig weer beter kan aanleggen dan ankeren in Friesland.

Een Fortress anker werkt wel degelijk in niet al te harde bodem, mitst juist geworpen (o.a. niet onklaar gemaakt door de ketting om de bladen of de stok en op de juist kant de grond heeft geraakt) door hem o.a. langzaam in het water te laten zakken.

Tevens mis ik een stukje over hoe belangrijk de anker ketting is. De ketting zorgt met zijn gewicht dat de hoek van de trekkracht op het anker en de grond kleiner is zodat het anker beter werkt. Ook kan alleen de ankerketting indien hij op de bodem ligt al voor erg veel houvast zorgen.


Ik heb toen het anker faalde bij Makkum gecontroleerd of alles goed was. Ik ben toen dus het water ingegaan. Alles was in orde, behalve dan, dat het anker niet hield. Onder ankerlijn staat uitleg over lijn en ketting.--Roger 17 jan 2007 15:18 (CET)

Ok, op een zandbodem blijkt hij dus niet te werken


Mediawiki heeft een heel aparte interpretatie van <math>\rho g d</math> Zou iemand hier iets aan willen doen? Ik krijg het niet voor elkaar--Roger 18 Feb 2008 00:14 (CET)

Wat is volgens jou de interpretatie van Mediawiki? Ik zie gewoon drie tekens: een rho, een g en een d -- Menno 19 Feb 2008 21:00 (CET)

Apart. Bij mij is het een foto van Peter Nes in smoking in de sevende camer. Ik kan je een screenshot mailen als dat helpt. --Roger 21 Feb 2008 03:32 (CET)