Gezelligheidsdraai

Uit EurosWiki

Indien je ver achter staat bij blufpoker (je veel minder gedraaid hebt dan je medespelers) kan je een gezelligheidsdraai doen om weer aansluiting bij de groep te vinden. Vooral handig als je charmante buurvrouw in de problemen komt en je haar hiermee kan helpen.

Krijg je bijvoorbeeld 664 door van je buurman terwijl hij net drie dobbelstenen overgegooid heeft en jij op 2 staat en de rest op 4, dan spreek je van een gezelligheidsdraai als je zonder morren de beker pakt, alles overgooit en resoluut (en kansloos) 665 aan je buurman doorgeeft. Je wordt zonder twijfel gechopt, maar aangezien je nog ruimte had in je draaisteen kan je die deuk makkelijk accepteren. En zo maak je vrienden met je buurman, en met de mensen aan de andere kant van de bar die je daarna genadeloos een rondje aan kan naaien.

Als je elke keer als er een rondje gegeven wordt net met veel moeite je meedrinkdeuk gescoord hebt, dan kan je overwegen om eens een keer een paar gezelligheidsdeuken te regelen.

N.B. Een gezelligheidsdraai houdt niet in dat je zonder aanleiding aan je draaisteen begint te draaien. Dit zou een procedurefout zijn wat je een extra deuk kost.