Loading...
Menu Login
18 oktober

Skûtsje Intro!

Martijn Verkleij Verslagen Nieuws

Alweer een paar weken geleden is de zeilvereniging met een man of 14 op pad geweest op Het Zwarte Schaap, een Skûtsje uit Heeg. Uiteraard altijd tof! Daarmee zijn we vrijdag naar Akkrum gevaren om de introducees op te pikken.

Zaterdag was er veel wind, een wind uit het oosten. Met zo'n wind konden we dan ook niet anders dan weer terug naar Heeg zeilen! Keihard knallen over de meren en kanalen.

En wij niet alleen! Al gauw kwam de Off-Duty ons achterna, met vier van onze leden! Al spi-end zetten ze de achtervolging op ons in en haalden ons zelfs bij ten hoogte van Heeg! Na een lange dag zeilen bereikten we samen net vóór de regen Konijneneiland, waar we voor de nacht hebben gelegen.

Zondag zou de wind draaien naar het zuiden. Dat wisten we op vrijdag al, vandaar dat deze enthousiaste reis tot voorbij Heeg mogelijk was! Zondag was het dus halve wind blazend terug, wat we de hele dag met kanaaltuig gedaan hebben. Dat was ook geen overbodige luxe, want hoewel het kanaaltuig dit niet als hoofddoel heeft, was het praktisch een flink rif. Dit was wel nodig met de harde windkracht 5 die er stond.

Na een lange terugreis kwamen we midden in de middag terug in Akkrum aan. Daar zijn de introducees weer afgezet, waarna Het Zwarte Schaap weer koers zette voor Heeg.

Al met al waren het twee dagen, toch nog redelijk relaxt zeilen ondanks de harde wind!

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.46hotfix1
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024