Binair Blufpoker

Uit EurosWiki
Versie door Kvanloobergen (overleg | bijdragen) op 21 mei 2015 om 15:41 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Binair Blufpoker''' is een (inferieure) variant op blufpoker die gespeeld kan worden indien er geen dobbelstenen voorhanden zijn. Er wordt bij dit spel gedobbel...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Binair Blufpoker is een (inferieure) variant op blufpoker die gespeeld kan worden indien er geen dobbelstenen voorhanden zijn. Er wordt bij dit spel gedobbeld met kroonkurken in plaats van dobbelstenen.

Spelregels

De spelregels zijn grotendeels gelijk aan die van blufpoker, er zijn echter verschillen:

  • Er wordt gedobbeld met vijf kroonkurken
  • De bedrukte zijde van de kroonkurk heet 'kop' de andere kant heet 'munt'. Kop heeft een hogere waarde dan munt.
  • Poker munt heeft een waarde van 3,5 kop
  • Bij het waarmaken van poker kop dient in drie worpen vijf keer kop, danwel vijf keer munt gedobbeld te worden. Er kan geen gebruik gemaakt worden van jokers

Draaidop

In plaats van een draaisteen wordt er gebruik gemaakt van een draaidop. Aan het begin van het spel begint iedere speler op 'kop'. Iedere keer dat een speler een deuk oploopt wordt de draaidop omgedraaid. De eerste speler die weer op 'kop' komt te staan verliest en moet een rondje betalen. Aangezien een speler na het oplopen twee deuken al heeft verloren, staan spelers die een meedrinkdeuk hebben verdiend direct op armoede. Gevolg is dat een het spel dooragaans bijzonder snel afgelopen is, de kans dat alle spelers mee mogen drinken is echter klein. Het maken va een procedurefout is funest: al na één fout is het niet meer mogelijk mee te mogen drinken zonder zelf het rondje te moeten betalen.

Statistiek

Naar verluidt is een kroonkurk geen zuivere tweezijdige dobbelsteen. Dat is echter geen enkel probleem, kansrekening werkt toch niet bij het spelen van blufpoker.