Zeilwebsites

Uit EurosWiki

Op internet zijn vele zeilwebsites te vinden of websites die iets te maken hebben met zeilen. Hieronder staan zomaar een aantal.

Sites van klasseorganisaties en zeilwedstrijden zijn te specifiek en worden daarom niet vermeld. De belangrijkste wedstrijdklassen en hun website zijn overigens te vinden in het artikel Lijst met wedstrijdklassen.

Websites over zeilen

Websites met weersverwachtingen

Webwinkels voor watersport en klusspullen

Er zijn vele watersport (web)winkels. Hieronder staan een aantal waarmee we goede ervaringen hebben.

Watersport groothandels

Via Touw en Watersportcentrum Twente kan je bij de meeste van bovenstaande groothandels bestellen. Uiteraard kan dit ook via andere dealers en soms zelfs rechtstreeks bij de groothandel.

Toelichting groothandels

Bovenstaande groothandels zijn doorgaans tevens importeur van buitenlandse merken zoals Harken, Lewmar, AquaSignal, e.d. Ze kunnen meestal ook revisiekitjes en reserveonderdelen leveren.

Op de website van de groothandel is vaak ook een indicatieve prijslijst te vinden. Als je geen haast hebt rekent Touw en Watersport geen verzendkosten, maar het kan dan wel even duren voordat het er is (is afhankelijk van welke groothandel het is). Vraag hiernaar bij TWC.

Tevens hebben alle groothandels een gratis catalogus, vaak met prijslijst. Het is handig om die rond de jaarwisseling (dan zijn de nieuwe catalogi klaar) aan te vragen van de meeste groothandels en dan in de loods te leggen.

Een groot aantal van deze groothandels staat ook op de jaarlijkse Hiswa, waar je soms korting krijgt op onderdelen.