Zeezeilperiodes Jaffa 2009

Uit EurosWiki

In 2009 is Jaffa in de zomer naar Cork gevaren en weer terug. Dit is gedaan door drie bemanningen in vijf weken.

Op vrijdag 3 juli vertrok de eerste crew vanuit deze haven voor het begin van het zeezeilen. Zij zijn in een week naar Cherbourg gevaren. Aan boord waren CW, Harmen, Meteo Menno, Steven en Marco.

In Cherbourg werd de eerste bemanning afgelost door de tweede crew: Peter, Katrien, Friso, Rinse, Tobias, en Jeroen. Deze bezochten onder andere de Kanaaleilanden, diverse musea in Falmouth, de subtropische eilandengroep Scilly’s en ten slotte het Ierse Cork.

Na twee weken was het de beurt aan de derde en laatste crew om van twee weken vakantie te genieten. Dit team begon in de samenstelling Niels, Harmen, Anne, Daniël, Frederik, en Daan. Na een week stapten Niels en Harmen af en kwam Siebe aan boord. Meerdaagse tochten op zee werden afgewisseld met kortere dagtochten en dagjes relaxen in en om de haven. Ook zij bezochten de Scilly’s en de Kanaaleilanden. Daarnaast werd een kort uitstapje gemaakt naar de Solent bij Southampton, waar op dat moment de spectaculaire Cowes-week plaats vond.

Tijdens de tochten door de verschillende crews werden de mooiste zons- en maansopkomsten gespot, stukjes opgevaren met dolfijnen, gesurft van hoge golven en vele mooie havens bezocht.