Overleg:Frieslandbootjes

Uit EurosWiki

Sinds wanneer hoort Workum niet bij Friesland? Menno 18 jun 2007 19:47 (CEST)

Het gaat er denk ik meer om dat het vaargebied Ijsselmeer en Waddenzee gemakkelijk te bereiken is. Een ligplaats in Friesland maakt nog geen frieslandboot. Misschien is het beter om te zeggen dat Teerling als frieslandboot tevens het Ijsselmeer en waddenzee als vaargebied heeft. Arjen 18 jun 2007 20:22 (CEST)


Waterrat is bedoeld voor Friesland, IJsselmeer en Wad, alledrie in ongeveer gelijke mate. Je zou kunnen stellen dat Teerling iets minder op Friesland is gericht omdat die geen overloop of vast aangrijpingspunt voor de grootschoot heeft. De bedoeling was om die laatste in wegneembare uitvoering alsnog te maken, mocht daar behoefte aan blijken te zijn. Voorzover ik weet is het daar nooit van gekomen, op het introtouwtje na. Ik stel voor de zin "Teerling zou nog gezien kunnen worden als niet-Frieslandboot, omdat ze in Workum ligt." te schrappen omdat we bij Euros de volgende indeling hebben, die geen verwarring geeft:

Ebenhaezer kleine bootjes AKA plastic AKA tupperware

De tweede categorie is dan weer onderverdeeld in zwaardbootjes, zeezeilers en frieslandbootjes. Dat laatste is op basis van of het er geschikt voor is. Met een waterrat kan je prima coasthoppend naar Schotland, maar waarom zou je? De zeezeilers zijn daar veel geschikter voor. Het zelfde geld voor Scandinavië. Omgekeerd kan je best met een E22 in friesland rondvaren, maar wederom roept dit de vraag op:"Waarom zou je?" Het is helemaal niet prettig om een lagerwal met de spinnaker te moeten doen omdat je anders de kiel nooit door de blub heen krijgt.

Aangezien dit een Wiki is, moet ik natuurlijk zo iets niet voorstellen, maar gewoon doen. Bij deze. Groeten, --Roger 19 jun 2007 16:47 (CEST).