Overleg:Binnenwater

Uit EurosWiki

Het is natuurlijk een kwestie van welke definitie je aanhangt, maar is het niet handiger om binnenwater te definieren als het gebied waar het BPR geldt? Op deze manier is het gerelateerd aan de eisen die het vaargebied aan je boot stelt. Het geldigheidsgebied van het BPR is namelijk zo gekozen dat je er geen al te grote golven tegenkomt. Dit is dus het water waar binnenvaarders en platbodems veilig kunnen varen. Het Wad valt daar dus ook onder. --Roger 26 aug 2007 22:12 (CEST)

Hey Roger!

Het is inderdaad maar net welke definitie je bedenkt. Ik ben bij een artikelen vaak uitgegaan van de omschrijving van de Van Dale. Dat zie je dus bij binnenwater en ook bij platbodem. Maar ik zou altijd kiezen voor de betekenis zoals gangbaar is bij Euros, ookal is dat misschien niet geheel correct. Jouw omschrijving van binnenwater sluit dan misschien beter aan bij Euros.

Zo vraag ik mij ook nog af of Euros het woord staak niet gebruikt als synoniem voor prik. Ik hoor mensen altijd praten over staken en nooit over prikken, maar misschien dat ik eens beter op moet letten :-) --Harwin 28 aug 2007 12:22 (CEST)

Hoe noemt met dan het vaargebied waar je mag varen met vaarbewijs 1? Dat is geen IJsselmeer en Waddenzee. IJsselmeer is dus een beetje lastig. Willem 30 sep 2007 11:23 (CEST)

Hee, Willem, Ik zou dat "beschutte binnenwateren" noemen. --Roger 30 sep 2007 13:01 (CEST)Groeten,