Cetol PUR

Uit EurosWiki

2 componenten-lak, blank, maar wordt onder invloed van UV-licht wel in de loop van de jaren wat donkerder. Wordt erg hard, en is dan dus niet meer flexibel maar heel slijtvast. Kan in relatief dikke lagen opgebracht worden. Wordt op de Ebenhaëzer binnen gebruikt op oppervlakken die aan veel slijtage onderhevig zijn, zoals de bar, krukken en ruimtafel.

Sikkens Cetol PUR bestaat uit 3 componenten: Component-A, component-B en strijkverdunner. Component A en B moeten in de goede verhouding gemengd worden, anders hard de lak niet goed uit. De strijkverdunner lijkt onnodig, maar is absoluut essentieel voor een mooi resultaat. De strijkverdunner zorgt ervoor dat de lak zo dun als water wordt (of ietsje dikker misschien), maar dat is nodig om te voorkomen dat je bellen en strepen krijgt. Cetol moet voorzichtig en met geduld aangebracht worden. Haastwerk heeft geen enkele zin. Als je het te snel wil aanbrengen krijg je strepen, druipers en bellen. Dat worden dan de zwakke plekken van de lak, en een laklaag is zo goed als het slechtste punt.

Mengverhouding: 100 delen basis op 50 delen harder (volumedelen). Verdunnen moet altijd, maar alleen met Cetol PUR strijkverdunning.