Aanvullingen Hidde klusverslag Jaffa n.a.v. ALV 16-05-2012

Uit EurosWiki

Motor:

Een omvangrijke klus was de motor van nieuwe motorsteunen voorzien. Allereerst is er grondig onderzoek gedaan naar de specificaties die de steunen zouden moeten hebben. Daarna zijn er blokjes voor onder de motorsteunen gemaakt en met een hoop gepast en gemeet en een groot aantal manuren staat de motor weer netjes en draait zij naar behoren. Ook is de schroefasanode vervangen, de motor opnieuw uitgelijnd en heeft ze jaarlijks onderhoud ontvangen.

Gas, water en elektra:

Er zijn twee echopilot trio instrumenten gekocht met een log en een dieptegever. Deze functioneren nog niet helemaal naar behoren; de gps repeater functie hapert af en toe. Dit wordt nog uitgezocht en gerepareerd. Beide antennekabels in de mast zijn vervangen door hoge kwaliteit Aircell kabel aangezien beide oude kabels kapot waren. Daarnaast zijn de draden van de verlichting in de mast aan de stekkers vastgesoldeerd omdat deze eerder niet heel lekker vastzaten. Dit is nog steeds geen geweldige oplossing. De aardstrips waarop alle mindraden van alle verbruikers zitten zijn vervangen door een degelijker systeem. Het is echter wel een zooitje achter het instrumentenpaneel, dus een keer alle draden netjes sorteren en bij elkaar binden zou geen slecht idee zijn. Daarnaast zijn er nog een paar kleine reparaties geweest zoals het fixen van de verlichting binnen.

Binnen:

LLoyd heeft de laatste nieuwe planken die nog ontbraken gemonteerd. De twee planken aan weerszijnden van de motorkist zitten vast met metrische schroeven. De middelste plank klemt aan 1 kant onder de motorkist en zit aan de andere kant vast met de sluiting. Antislipbekleding met treadmaster wordt nog aan gewerkt. De trap is voorzien van antislipmatten van de lidl. Helaas blijkt dit niet erg duurzaam te zijn. Dit zal tijdens het seizoen vervangen worden door treadmaster.


Tuig De nieuwe zeilen zijn naar de zeilmaker geweest voor inspectie en wat correcties die geconstateerd waren tijdens het afgelopen seizoen. Er zijn een paar stukken zeiltape meegeleverd om op schavielplekken te plakken. De spi heeft een kleine reparatie gehad. Aan de mast heeft zeiltechnisch niet zoveel hoeven gebeuren. De achterstagveer is iets ingekort omdat ie aan het doorbreken was ter hoogte van de bevestiging. Na het mastzetten is de mast getrimd volgens de Selden aanwijzingen in het tuig en trim boekje en is het neerhouderbeslag op de giek iets verschoven.