Boegschroef: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De remputs van een door motor aangedreven boot (kan ook voorkomen op een zeilboot). Wordt doorgaans gebruikt om een dwarsbeweging van het schip te remmen of juist te initiëren. De precieze overeenkomst is niet duidelijk, maar getuige een [[Bavaria]] eigenaar op vakantie in [[Dover]] wordt de boegschroef voor dezelfde doeleinden gebruikt als de puts op een E22 bij een aanleg.
+
De remputs van een door motor aangedreven boot (kan ook voorkomen op een zeilboot). Wordt doorgaans gebruikt om een dwarsbeweging van het schip te remmen of juist te initiëren. De precieze overeenkomst met een [[puts]] is niet duidelijk, maar getuige een [[Bavaria]] eigenaar op vakantie in [[Dover]] wordt de boegschroef voor dezelfde doeleinden gebruikt als de puts op een [[E22]] bij een aanleg.
  
 +
<blockquote>
 
"We zagen jullie aankomen en we zien jou staan met die puts op het achterdek en ik denk: 'Wat gaat ie met die puts doen'? En wat denk je? Gooit ie 'm gewoon in het water!
 
"We zagen jullie aankomen en we zien jou staan met die puts op het achterdek en ik denk: 'Wat gaat ie met die puts doen'? En wat denk je? Gooit ie 'm gewoon in het water!
 
Wij hebben een boegschroef en alles, maar jullie hebben gewoon een puts!"
 
Wij hebben een boegschroef en alles, maar jullie hebben gewoon een puts!"
([[Bavaria]] eigenaar tegen de [[Doordraijer]] [[Zeezeilperiode]] 2 2006 crew in [[Dover]])
+
([[Bavaria]] eigenaar tegen de [[Doordraijer]] [[Zeezeilperiode]] 2 2006 crew in [[Dover]].)
 +
</blockquote>
  
[[categorie:Bootonderdeel]][[categorie:verhaal]]
+
[[categorie:Bootonderdeel]][[categorie:verhaal]][[categorie:motor]]

Huidige versie van 15 nov 2008 om 00:39

De remputs van een door motor aangedreven boot (kan ook voorkomen op een zeilboot). Wordt doorgaans gebruikt om een dwarsbeweging van het schip te remmen of juist te initiëren. De precieze overeenkomst met een puts is niet duidelijk, maar getuige een Bavaria eigenaar op vakantie in Dover wordt de boegschroef voor dezelfde doeleinden gebruikt als de puts op een E22 bij een aanleg.

"We zagen jullie aankomen en we zien jou staan met die puts op het achterdek en ik denk: 'Wat gaat ie met die puts doen'? En wat denk je? Gooit ie 'm gewoon in het water! Wij hebben een boegschroef en alles, maar jullie hebben gewoon een puts!" (Bavaria eigenaar tegen de Doordraijer Zeezeilperiode 2 2006 crew in Dover.)