CBCB

Uit EurosWiki
(Doorverwezen vanaf Zuigcie)
De vacuum pomp gebruikt door de CBCB
Vacuum in actie

"Commissie Bijzonder Coole Bouwprojecten" ook bekend onder de naam Zuigcie. Deze commissie probeert kosten neutraal experimentele klustechnieken uit. Ze zijn gespecialiseerd in vacuüm plakken van ronde voorwerpen.

Hoofddoel van de CBCB was vacuum infusie toepassen om koolstof onderdelen (rondhouten) te maken. In het begin werd de spi-boom als de meest primitieve vorm gezien, die dan ook als oefening gezien werd. Het einddoel was het maken van een koolstof wrikriem met vacuum infusie. Verder dan experimenteren met rondhouten is de CBCB niet gekomen. Toch waren de laatste versies van polyester vrij sterk.

Het maken van platte dingen is een stuk eenvoudiger gebleken. Na één vingeroefening bleek de CBCB in staat van koolstof een sterke plank te maken voor V3: Op verzoek van de V3-bouwploeg is er een superlicht garagedak gemaakt van koolstof, schuim en een beetje suprahecht. Je kan er op staan en er klemmetjes op monteren. Door omstandigheden is deze echter niet toegepast.

De vacuumpomp is gefinancierd met geld dat over was van de collecte "Lytse Pier naar het lustrum in Friesland". Dat was de eerste keer dat de commissie bijzonder coole bouwprojecten zich openbaarde. Nadien heeft de CBCB ook nog bij Koninklijke Ten Cate Nijverdal koolstof en glasvezel-koolstof weefsel geregeld. Die laatste vezelmat is veel voor experimenten gebruikt, aangezien we daar 3 rollen van hebben gekregen.