Witbiervlot

Uit EurosWiki

Het Witbiervlot is het vlot dat gebruikt wordt om allerlei klusjes aan de buitenkant van de romp van de Ebenhaëzer te doen. Ondanks de naam is er nog nooit witbier gedronken op het witbiervlot.

Historie

Tijdens het klusseizoen 2010-2011 kwamen er wat mensen van DRV naar ons toe met de boodschap: "Jullie vlot drijft los in het kanaal, dat moeten jullie eruit halen, anders varen wij er tegenaan en dan zinken wij". Na inspectie bleek het niet ons vlot, maar het was wel handig om een vlot te hebben dus is met een touw Tijmen op het vlot gesprongen, waarna Duuk en Ingrid het vlot naar de overkant hebben getrokken. Hoewel het op dat moment koud en mistig was, was er al snel het idee om er een parasol, stoelen en een krat witbier op te plaatsen, maar dat is tot op heden (juni 2012) nog nooit gebeurd.

Technische constructie

Het witbiervlot is een constructie van hout en gemeen uitstekende spijkers. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het meegolft met golven in het water. Gelieve er niet te hard op te springen.

Organisatie

Voor het Witbiervlot hoeft geen waardigheid behaald te worden; mocht je dat toch nodig zijn kan dat geregeld worden, mits er van voldoende witbier het dopje overboord gegooid wordt.