Vlissingen

Uit EurosWiki

Vlissingen is een plaats en haven in de provincie Zeeland. Vlissingen ligt aan de Westerschelde.

Vlissingen heeft twee jachthavens, een kleine in het centrum en een grotere in de eerste binnenhaven. Om in deze laatste te komen moet je o.a. door een sluis met allemaal binnenvaarders of zeeschepen.

<googlemap lat="51.443362" lon="3.579912" zoom="14" width="700" height="500" overview="yes" controls="large"> 51.441222, 3.576307, binnenhaven van Vlissingen </googlemap>

Jachthaven in het centrum

Vanaf de Westerschelde vaar je de smalle havenmond binnen. Let daarbij goed op eventuele verradelijke stroming, het kan afhangelijk van het getij hard stromen op de Westerschelde. In deze havenmond varen tevens pilots die uit hun pilothaven komen (die in de havenmond links ligt). De pilots vinden het erg leuk hard te varen en korte bochten te maken. Schrik er niet van, je kunt er toch niets aan doen.
Rechts aan het einde van het kanaal zit een smalle keersluis met daarover een brug. Hier moet je doorheen om in de jachthaven te komen. Deze keersluis en brug zijn dicht rondom laagwater. In de keersluis zit een drempel onder water. Raadpleeg dus vooral even de havenmeester vanaf wanneer je er overheen kunt en wanneer de brug open staat/kan.
De havenmeester zit trouwens in het restaurant, die weer direct ten westen van de keersluis zit.

De jachthaven is verder wel goed. Er zit een code op het toiletgebouw en op een deur op de steiger. Minder relaxt is deze haven als er in de binnenstad een kermis is. Behalve natuurlijk als fan bent van Bassie en Adriaan liedjes, en dat elke drie minuten tot 1 uur 's nachts gecombineerd met alle andere hippe bang-bang muziek met kermisgeluiden er doorheen.

Vuurwerk

Het is maar dat je het even weet, maar op donderdag is er tijdens de jaarlijkse Kermis altijd vuurwerk. Dat wordt omhoog geschoten vanaf een ponton op de Westerschelde.

Externe link