Overleg categorie:Woordenboek

Uit EurosWiki

Wat is het verschil tussen het Woordenboek en de Euros Woorden categorie? Volstaat één categorie niet aangezien enige betekenis buiten Euros niet relevant kan zijn?

Goede vraag Daan. Volgens mij is een echt Euros woord duidelijk iets anders. Een Euros woord is een heel specifiek woord dan een heel bijzondere Euros betekenis heeft zoals brievenbus, maar niet zwemtrapje of vlieger. In het woordenboek moeten alle woorden, evenmenten en mensen, maar geen uitspraken, havens, plaatsen en recepten.

Ik denk dat Willem de reactie hierboven heeft geantwoord? Ik begrijp het verschil tussen een Euros woord en een NL woordenboek woord wel. Zijn we echter van plan om het hele/halve NL woordenboek te beschrijven? Dat lijkt me niet. Volgens mij is het dan logischer om gewoon 1 "Euros Woordenboek" categorie te maken, met daarin alle worden die wij vinden dat in ons woordenboek moeten komen. Ik bedoel dus te zeggen dat ik alle Woordenboek woorden automatisch Euroswoorden vind, anders stonden ze niet in het woordenboek van de Euros wiki. Kortom: als je het zo redeneert is het 1 categorie en ben ik het, voor de verandering, met Daan eens :-P--Harwin 13 dec 2006 22:41 (CET)

Nieuw beleid omtrent categorie:woordenboek

Harwin en ik vinden dat deze categorie niet echt nuttig meer is. Vroeger was het een soort afvalvat waar woorden waar geen categorie voor was in kon. Ik denk dat de wiki nu zo volwassen is dat er voor alles een goede categorie is.

  • We moeten vanaf nu stoppen met het vullen met het woordenboek
  • We moeten alle artikelen die ook al een andere categorie hebben, uit het woordenboek halen
  • We moeten de rest indelen in andere bestaande categorieen
  • Voor de allerlaasten moeten er misschien nog wel nieuwe categorieen gemaakt worden

Willem 18 okt 2007 15:07 (CEST)

Misschien kan er een wedstrijdzeilen categorie bijkomen? --Daan 18 okt 2007 16:33 (CEST)

Wacht, ik begrijp het geloof ik nog niet helemaal. Gaan we ook de categorie zeilterm weg doen? Want alles wat onder 'varen' staat is natuurlijk een zeilterm. Er zijn misschien ook echter zeiltermen die lastiger ergens te plaatsen zijn, maar dat zijn dan misschien juist die termen die onder jouw laatste puntje vallen? --Daan 18 okt 2007 16:58 (CEST)

Het idee is om de categorie zeilterm te laten bestaan. Dat is gewoon een lijst met allemaal gangbare zeiltermen. Alleen de categorie woordenboek vond ik zelf altijd vrij onduidelijk, daar kan namelijk bijna elk artikel in.
Verder zat ik laatst ook te denken om de categorie wedstrijdzeilen te maken, dus bij deze ook maar gedaan: categorie:wedstrijdzeilen --Harwin 18 okt 2007 17:04 (CEST)

Ik wil voorstellen de categorie recept om te dopen naar de categorie eten en drinken. Dan kunnen de volgende artikels daar ook in:

Overigens is het meeste drank dus we mogen ook alleen een categorie "drank" toevoegen, maar ze kunnen ook samen.--Harwin 18 okt 2007 18:13 (CEST)

Vooral doen. Dan kan daar ook de streeplijst e.d. bij (die dan dubbel bij evenementen kunnen lijkt me). Kan er ook een toerzeilen categorie komen (of anders gezegd: kan ik categorieen aanmaken, of moet je daar speciaal voor zijn?) --Daan 18 okt 2007 19:01 (CEST)

Volgens mij kan iedereen categorien maken, maar ik weet het niet helemaal zeker. Ik zou zeggen, probeer het eens. Je zet gewoon ergens [ [ categorie:ditiseenzelfbedachtecategorie ] ] neer en dan klik je, na saven, onderaan op die categorie.
Een link naar een categorie maak je overigens als volgt: [ [ :categorie:nietbestaandecategorie|Dit is een link naar een niet bestaande categorie ] ]--Harwin 18 okt 2007 19:11 (CEST)

Ben van mening dat in de categorie eten en drinken geen handelingen/toestanden (zoals adje en brak e.d.) thuis horen. --Tuinhuis 19 okt 2007 15:21 (CEST)

Humm... Ze horen wel vaak bij (eten en) drinken, maar je hebt een punt. In welke categorie zou jij ze plaatsen? Een categorie handelingen/toestanden lijkt me wat overdreven (wat mij betreft proberen we het aantal categorien namelijk een beetje binnen de perken te houden). --Harwin 19 okt 2007 15:24 (CEST)

Eventueel categorie drank(spel)... weet niet wat de mogelijkheden zijn met sub-categorieën? Het is ook weer te algemeen voor euroswoord, dus mogelijk alleen woordenboek ofzo? --Tuinhuis 19 okt 2007 15:30 (CEST)

Woordenboek wilden we juist graag vanaf. Een subcategorie zou nog kunnen (drankgevolgen ofzo). We kunnen de categorien ook wat ruimer opvatten, dus "eten en drinken en alles wat daar direct mee te maken heeft".
Dan krijg je inderdaad geen lijstje met alleen maar gerechten en dranken, maar persoonlijk vind ik dat niet zo erg...--Harwin 19 okt 2007 15:35 (CEST)

Mogelijk 2 categorieën: 'eten en drinken' en 'bar' In de laatste kunnen naast handelingen ook alle spellen, objecten en termen die daar gebruikt worden. --Tuinhuis 19 okt 2007 15:43 (CEST)

Ah dat klinkt wel goed. Bar of Zuipen ofzo, kan als ondercategorie in eten en drinken. Zuipen (met spellen, objecten, termen zoals jij al zegt) is kennelijk toch wel een belangrijk onderdeel van onze vereniging :-)--Harwin 19 okt 2007 15:54 (CEST) Ik vind borrelen ook wel een leuke categorie. Kunnen streepjes/hekjes (en alle afleidingen daarvan) er ook in?

Categorie 'aan de bar' bijvoorbeeld. Denk niet dat het een sub van eten en drinken moet worden. Daarvoor is ligt het te ver uit elkaar. --Tuinhuis 19 okt 2007 16:01 (CEST)

Ik zou het wel bij eten en drinken zetten. De handelingen en streeplijsten horen daar nou eenmaal bij; er is immers geen drank zonder streeplijst. En anders lijkt met mij een te kleine categorie worden. Ik zou dan ook de origo e.d. in de eten/drinken categorie plaatsen (en natuurlijk ook in de bootonderdelen categorie). --Gebruiker:84.104.243.218 19 okt 2007 18:27 (CEST)