Overleg:The ultimate double layered chocolate cake

Uit EurosWiki

"Omdat een goed regelbare oven essentieel is, kan deze taart alleen op de Ebenhaëzer of thuis worden gemaakt."

Dit klinkt als een uitdaging :-). Zie overigens niets in het recept dat niet met een E22 oven gemaakt kan worden.

"Zet de taart in de koelkast zodat de topping hard wordt."

Dit deel van het recept lijkt me dan een groter probleem, maar kennelijk is dat tijdens Lavaeren 2004 ook gelukt (volgens mij had de Ebenhaezer toen nog geen koelkast)

Tessa 22 jan 2007 09:27 (CET)


Zat nog te twijfelen of ik E22 wel zou noemen, maar een appeltaartvorm past niet echt in een E22 oventje, laat staan 2. Cake vorm is te klein. Verder heeft tot nu toe, het maken van de taart mij altijd super veel werk gekost, dus vandaar dat 't mij niet echt praktische leek het op een E22 te maken, dus heb 't daarom niet genoemd in 't stuk. Maar wellicht, als je heel veel tijd en zin hebt kan 't misschien wel, moet je 't recept iets omrekenen zodat 't wel in een cakevorm past ofzo.

Tijdens 't lafvaeren in 2004 was 't redelijk koud, dus toen was de koelkast niet echt nodig :-) Zonder koelkast of koud weer kan misschien ook wel maar dan blijft de topping wat plakkerig. --Alice 22 jan 2007 23:55 (CET)


Bij deze is het ook op een E22 uitgeprobeerd, maar dan niet met het originele Lichtekooi-oventje maar een iets grotere variant die gelukkig ook nog net op de origo past! We (Tessa, Bas en ondergetekende) hebben er trouwens maar een single-layer variant van gemaakt, dat was voor drie personen ook wel ruim voldoende! --Vloris 12 Aug 2008 15:08 (CEST)