Overleg:Drogetruienvak

Uit EurosWiki
(Doorverwezen vanaf Overleg:Droge truienvak)

Haha, leuk stuk is het nu geworden:
Gezien de locatie van dit vak heb je hier de grootste kans je trui droog te houden <--> Met name (!, dus anders misschien ook al) wanneer de patrijspoort aan loef open staat, en er buiswater in de stuurmanskuip terecht komt, wordt het hier erg vochtig.
Ik vraag mij af: als dit al de droogste plek is, hoe is de rest van het schip? :-)--Harwin 11 jan 2007 23:55 (CET)

Tsja, de kans om het daar droog te houden is vrij groot, maar blijft het daar niet droog, dan komt het water ook in een fikse straal naar binnen. het suggereerd inderdaad niet veel goeds over het vochtigheidsgehalte in de boot. Okee, misschien staat het er zo minder handig. Ik probeer een betere formulering. Roger, 12-01-2007 19.20

Prima, lijkt me veel beter dan nu :-) Moet het trouwens niet de lij patrijspoort zijn, ipv loef? --Harwin 12 jan 2007 22:23 (CET)

Water dat door de lij patrijspoort naar binnen komt eindigt niet in het drogetruienvak, maar in de kooi. Tessa 12 jan 2007 23:00 (CET)

Tijdens de Azorentocht lag Robert tijdens de eerste wacht van Paul aan loef. Ik lag aan lij, en zag dat bij iedere golf een straal water door de patrijspoort aan loef naar binnen liep, en langs het schot liep tot in het droge-truienvak. Roger.